Suomen Palloliiton eteläisen alueen ansioituneita ja menestyjiä kaudelta 2021 palkittiin Seurojen Ääni – seminaarissa Helsingissä viikonloppuna 8.-9.4.2022. Vuoden seurana palkittiin tilaisuuden päätteeksi FC Kirkkonummi.

Perustelut FC Kirkkonummen valinnalle vuoden seuraksi 2021:
Nuori seura, joka on onnistunut kolmen seuran (MasKi, KyIF, ACK) yhdistymisen jälkeen vakiinnuttamaan asemansa ja kasvamaan. Kova pelaajamäärän kasvu yli 1300 pelaajaan. Seura on linjannut myös strategiansa vuonna 2021 ja toiminnassa näkyy vahva ote myös olosuhteiden kehittämiseen.

FC Kirkkonummen seuran perustamisen suunnittelu aloitettiin vuonna 2017 loppuvuodesta. Vuonna 2018 tehtiin tarvittavat toimenpiteet, että FC Kirkkonummi pystyi aloittamaan varsinaisen toiminnan jo 1. tammikuuta 2019.

– 2018 alkuvuodesta tavattiin porukalla muutaman kerran jonka jälkeen haluttiin ottaa Palloliitto mukaan suunnittelemaan yhdistymistä. Alkuperäinen ajatus oli, että yhdistymiseen menee pari vuotta, päätettiin kuitenkin innoissamme olla nopeita ja tähdätä uuden seuran aloitus vuoden 2019 alkuun, kommentoi yksi seuran perustajista Riikka Korhonen.

FC Kirkkonummi on yli 1300 lisenssipelaajan (1325/31.12.2021) jalkapalloseura, 2-vuotiaista tytöistä ja pojista aikuisiin naisiin sekä miehiin. Seurassa on tällä hetkellä 28 aktiivista joukkuetta / ikäluokkaa, 7 palkattua työntekijää, 17 OTO-valmentajaa ja yli 200 aktiivista vapaaehtoista toimihenkilöä. Seuran keskeinen tehtävä on toimia lasten ja nuorten liikunnallisena kasvattajana sekä aikuisten elinikäisen liikkumisen tukijana. FC Kirkkonummi tarjoaa ikäluokka- ja joukkuetoimintaa kaikille jalkapallosta kiinnostuneille sekä paikan kilpailla ja harrastaa omalla tasolla ympärivuotisesti. Seura on Kirkkonummen suurin urheiluseura ja Suomen 8. suurin jalkapalloseura vuonna 2021 (pelaajamäärässä mitattuna).

Vuonna 2021 seura onnistui useilla eri mittareilla. Seura sai julkaistua uuden strategian vuosille 2021-2026, mallinnettua UEFA SROIn, talous pysyi läpinäkyvänä ja vakaana, uusia toimintaryhmiä perustettiin, pelaajamäärä ja toimihenkilöiden määrä kasvoi hurjasti, Masalan kuplahalli seuran omistukseen ja uuden rakentaminen sekä tärkeimpänä yhteisöllisyyden lisääminen.

– Emme keksineet varsinaisesti mitään uutta ja mullistavaa, vaan pyrimme tekemään kaikki mahdollisimman laadukkaasti ja hyvin, kertasi seuran puheenjohtaja Mari Saarikivi vuoden 2021 onnistumisia.

FC Kirkkonummi on listannut seuran strategiaan seuraavat tavoitteet tuleville vuosille: Jalkapalloilijaksi kasvaminen, tavoitteellisesti johdettu seuratoiminta, alueen merkittävä vaikuttaja ja liikuttaja sekä kehittyvä seura. Lisäksi edelleen seura jatkaa resurssien ohjaamista kentälle pyrkien mahdollisimman laadukkaaseen kenttätoimintaan. Ympärivuotisiin olosuhteisiin pyrimme saamaan parannuksen tulevina vuosina ja haluamme olla näkyviä kentällä sekä kentän ulkopuolella.

– Profiloidumme ensisijaisesti tavoitteellisena kasvattajaseurana. Yhteisöllisyys ja vahva yhteistyö eri toimijoiden kesken on seura- ja vapaaehtoistyön tärkeä voimavara. Meillä on aito halu kehittyä ja kehittää toimintaamme, ja toivottavasti se näkyy kaikessa kenttätyössä, jatkoi Saarikivi.

Vuoden seura 2021 esiintyi Eteläisen alueen Seurojen Ääni -seminaarissa. Katso tallenne alta:

 

Eteläisen alueen ansioituneita ja menestyjiä palkittiin Seurojen Ääni -seminaarissa – Suomen Palloliiton artikkeli luettavissa TÄSTÄ.