Oletko joskus miettinyt millaisia henkilöitä FC Kirkkonummen toiminnan takana oikein on? No nyt siitä otetaan selvää!

1) Kuka olet ja mitä teet FCK:ssa?
– Kalle Niemi, 36, harrastevastaava ja P17 Whiten vastuuvalmentaja. Työtehtäviini kuuluu vastuu ja tuki seuran U10 – U18 tyttö- ja poikaikäluokkien haaste- ja harrastejoukkueista, seuran valmennuslinjauksen kehittäminen ja jalkauttaminen sekä toimintakulttuurin ja uuden seurastrategian jalkauttaminen yhdessä junioripäällikön ja valmennuspäällikön kanssa. Tehtävä on tällä hetkellä 12h/viikko.

2) Millainen on koulutustaustasi?
– Nuorempana peruskoulut ja lukiot suoritettu Helsingin Pukinmäessä ja Oulunkylässä, jonka jälkeen Tradenomi-opinnot Helsingin Malmilla. Jalkapallokentillä 15 vuoden ajan mukana valmennustoiminnassa, erinäisiä ruohonjuuritason koulutuksia käyneenä, ja nyt viimeisimpänä uusittu UEFA-C jalkapallovalmennuskoulutus.

3) Miten olet päätynyt töihin jalkapalloseuraan?
– Olen pelannut jalkapalloa 6-vuotiaasta ja laji on aina ollut suuri osa elämääni. Muutin vuoden 2020 aikana Masalaan mielitiettyni luokse ja ensimmäisenä tehtävänäni oli tietysti paikallisen jalkapalloympäristön selvittäminen. Soittelin ja hain ensin pelaajastatuksen muutamaan joukkueeseen ja sitä kautta tärppäsi myös valmentajapesti P17 poikien ryhmään, Valmennuspäällikkö Tatun opastamana. Vuoden töitä tehtyäni sukelsin syvemmälle seuraan, verkostoituen eri ihmisten kanssa. Lähdin rohkeasti juttelemaan ajatuksistani Toiminnanjohtaja Samin kanssa. Päätimme, että olisi ehdottomasti yhteistyön paikka ja sorvasimme itseäni kiinnostaneen toimen. Tämä oli myös jotakin sellaista, jota FCK:n hallitus oli jo seuraan kaavaillut ja toivonut.

4) Mitkä ovat vahvuutesi seuratyössä/valmennuksessa?
– Koen ennen kaikkea olevani töissä ihmisten parissa. Minua aidosti kiinnostaa ihmisten kohtaaminen ja toimintaympäristöni parantaminen siten, että siitä hyötyy mahdollisimman moni. Pitkän ja monipuolisen pelaaja- ja toimihenkilötaustani kautta voin tuoda paljon näkemystä eri asioista, jotka on todettu toimivaksi tai ei toimivaksi eri seuroissa vuosien aikana. Uskallan tarvittaessa ottaa kantaa, mutta koitan paljolti myös kuunnella ihmisiä. Valmennuksessa keskityn joukkueen yhteistyön, selkeyden ja teknistaktisten asioiden huomioimiseen.

5) Oletko itse pelannut jalkapalloa; missä joukkueessa ja millä paikalla?
– Pelaajapolkuni on käynyt HJK:n, Finnpan ja Malmin palloseuran kautta Kirkkonummelle. Mukaan mahtuu myös useita harrastejoukkueita, joissa olen käynyt ”lainalla”. Olen pelannut kilpatasolla SM tasolle nuorena, ja jatkanut siitä armeijan aiheuttaman pienen välivuoden jälkeen miesten divaripeleihin eri aladivareissa. Koulutukseltani koen olevani keskustan keskikenttäpelaaja, joka on iän mukana tuomien haasteiden jälkeen siirtynyt pelaamaan puolustuksessa. Jokaista pelipaikkaa on kuitenkin tullut uran aikana pelattua.

6) Kuka on mielestäsi kautta aikojen paras suomalainen jalkapalloilija ja miksi?
– Ehdottomasti Jari Litmanen. Hän ei urheilullisilta ominaisuuksiltaan ollut poikkeuksellinen. Kuitenkin tekninen taito, yhdistettynä ajatuksen nopeuteen, ja kykyyn nähdä kenttä sekä tilanteen kehittyminen olivat sellaista, jota ei usein näe huippujalkapallossa.

7) Jos saisit muuttaa jotain jalkapallossa, mitä se olisi?
– Jalkapalloa voi pelata sekä toimintaa voi johtaa niin monella eri tavalla, että en lähtisi tuomitsemaan ketään siitä, että mikä on oikein tai mikä väärin. Ehkä kuitenkin haluaisin tuoda vanhemmille ja pelaajille lisää ymmärrystä lajin luonteen kehittymisestä eri ikäkausina, sekä yleisesti lisätä avointa viestintää asioista kaikkien lajin parissa toimivien kanssa. Tiedon panttauksella ei eteenpäin päästä.

8) Miten huolehdit omasta hyvinvoinnistasi?
– Pidän ansaittuja välipäiviä ja huili-iltoja yksin sekä perheeni parissa. Olen kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista, olen armollinen itselleni ja hemmottelen välillä herkuilla ja sohvalla makaamisella. Soitan kitaraa ja laulan omaksi ilokseni, pelaan korttipelejä ja pidän yhteyttä ystäviini. Tasapainon merkitys elämässä on hyvä muistaa, sillä vastoinkäymisiä tulee varmasti. Mitä useampia asioita on elämässä tukemassa, sitä helpompi on nousta jaloilleen takaiskujen jälkeen.