FC Kirkkonummen uusi strategia vuosille 2021-2026 on valmistunut ja sen on seurahallitus hyväksynyt 16.5.2021 hallituksen kokouksessa. Strategia kertoo, mitä tehdään, jotta seura saavuttaa omat tavoitteensa ja visionsa. Strategian valinnoiksi valitsimme neljä kokonaisuutta, jotka ovat:

  1. Jalkapalloilijaksi kasvaminen
  2. Tavoitteellisesti johdettu seuratoiminta
  3. Alueen merkittävä vaikuttaja ja liikuttaja
  4. Kehittyvä seura

Haluamme tukea niin kilpailullisesti tavoitteellisen pelaajan kuin harrastajan mielekkään pelaajanpolun ja urheilijan hyvän arjen rakentumista. Visiomme on olla arvostetuin ja vetovoimaisin jalkapalloseura Uudellamaalla, ja jonka hyvä maine tunnetaan valtakunnallisesti.

Strategiaprosessi käynnistettiin alkuvuodesta 2021 työryhmän kasaamisella, johon rekryttiin jäseniä eri seuratiedotteissa.  Lopulta työryhmään valittiin Mari Saarikivi (puheenjohtaja), Sami Rukkila (toiminnanjohtaja), Kimmo Korhonen (P08 aktiivivalmentaja) ja Aarne Sulg (junioripäällikkö). Työryhmä aloitti tiiviin työskentelyn maaliskuun alusta alkaen ja toukokuun puolessa välissä alla oleva strategia valmistui. Matkan varrella toteutimme strategiakyselyn seuran jäsenistölle, osallistimme seuran työntekijöitä, hallitusta ja joukkueenjohtaija etäkokouksilla, konsultoimme Palloliiton asiantuntijaa sekä prosessin lopussa järjestimme avoimen etäkokouksen jäsenistölle viime hetken viilauksia varen.

FC Kirkkonummen strategiaprosessin lopputulemana syntyi strategiadokumentti, joka on luettavissa TÄÄLTÄ tai artikkelin alta.

Tämä strategia on yhdessä luotu suunnitelma FC Kirkkonummen tavoitteiden saavuttamista varten vuosille 2021-2026. Strategia on laadittu palvelemaan ja sitouttamaan jäsenistöä ja työntekijöitä laadukkaaseen jalkapallotoimintaan.

Seuran tarina on vasta alussa ja haluamme kehittyä päivä päivältä laadukkaammaksi seuraksi. Tämän strategian jalkauttaminen aloitetaan välittömästi ja esimerkiksi seuran ensi vuoden toimintasuunnitelmaan tulemme julkaisemaan tuloskortin, jolla pystymme seuraamaan tavoitteiden saavuttamista. Olemme myös valmiita muokkaamaan strategiaa matkan varrella, jos näemme tälle tarvetta.

Strategian jalkauttaminen kuuluu meille jokaiselle.

Lisätietoja ja taustoja strategiaprosessista: Sami Rukkila (sami.rukkila@fckirkkonummi.fi).