Kesän 2021 alussa, juuri parhaan jalkapallokauden kynnyksellä, saimme kuulla pysähdyttävän suru-uutisen. Yksi seuramme perustajista, FC Kirkkonummen hallituksen jäsen ja Kirkkonummen Urheilukentät Oy:n puheenjohtaja Jan-Henrik “Jani” Pursiainen oli menehtynyt sairauskohtauksen seurauksena.

Jani tuli lajin pariin futisisänä Kasperin aloitettua harrastamisen KyIFin 06-pojissa v. 2013. Jani aloitti joukkueen huoltajana ja suostui joukkueenjohtajaksi vuonna 2016, kun vapaaehtoisia tähän tehtävään ei juurikaan ollut. Jani oli kuitenkin jo alusta alkaen hyvin sitoutunut niin joukkueen kuin seurankin toimintaan – jopa niin, että sitoutuminen yllätti varmaan hänet itsensä ja koko perheen. Jani osallistui koko ajan myös huoltajan roolissa peleihin KyIFissä, KyIFin ja MasKin YJ-toiminnan aikana, FC Kirkkonummen 06-pojissa ja viimeiseksi jääneellä kaudellaan B-junioreissa. Janin vahvuuksiin kuului hyvät organisointitaidot. 06-ikäluokka osallistui vuosien varrella aktiivisesti turnauksiin, ja Jani reissasi joukkueen mukana niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Nämä matkat sujuivat hyvin ja ilman isompia kommelluksia, vaikka suunnitelmat toteutettiin usein melko lyhyellä varoitusajalla. Janilla oli langat käsissään, hän ajatteli aina pelaajien hyvinvointia ja osasi delegoida tehtäviä. Jos Janilla ei ollut heti vastausta ongelmaan, hän pyysi odottamaan hetkisen ja palasi kymmenen minuutin päästä ratkaisuehdotuksen kanssa asiaan.

Jani koki seurojen välisen YJ-toiminnan mielenkiintoiseksi, ja se toi hänelle motivaatiota olla mukana yhteisen uuden seuran perustamisessa. Janin erityisosaaminen ja laaja asiantuntemus olivat suureksi hyödyksi uuden seuran alkumetreillä ja Janin “käsiala” näkyykin kaikissa FC Kirkkonummen virallisissa asiapapereissa alkaen seuran säännöistä pöytäkirjapohjiin ja toimihenkilösopimusdokumentteihin asti.

Kesäkuisen suru-uutisen jälkeen ei ole vielä tullut sellaista viikkoa, ettemme kaipaisi Janin viisaita näkemyksiä, kuivaa mutta lämmintä huumoria, perusteellisuutta, laajaa osaamista ja panosta seuratyössä. Janin muisto säilyy seuramme Jani Pursiainen -rahaston nimessä, jonne Janin perhe halusi ohjata kukkalähetysten sijaan muistamiset taloudellista tukea tarvitsevien jalkapalloilijoiden stipendeiksi. Keräyksen tuotto oli 3920€. Lämmin kiitos Janin vaimolle ja lapsille! FC Kirkkonummen seuraväki ottaa osaa suuressa surussanne.

Jani Pursiainen -rahasto