Aarne Sulg on valittu FC Kirkkonummen junioripäälliköksi. Seura on tyytyväinen saadessaan nuoren, mutta kokeneen ja tutun henkilön tukemaan FC Kirkkonummen 5v5 ikäluokkien toimintaa. Tällä hetkellä Aarne toimii FCK:ssa P11 (2009) ja P13 (2007) ikäluokkien vastuuvalmentajana sekä ikäluokkavastaavana kyseisten ikäluokkien tyttö- ja poikajoukkueissa. Aarne täyttää loput vapaailtansa pelaamalla FC Kirkkonummen kolmosjoukkueessa Miesten Kutosta.

Junioripäällikön ja valmennuspäällikön nimitykset (lue tiedote) ovat osa seuran organisaatiomuutosprosessia, jossa seura haluaa selkeyttää työntekijöiden toimenkuvia ja työtehtäviä.

– Olen äärimmäisen tyytyväinen siihen, että oikeat henkilöt löytyivät seuran sisältä ja näin perehdyttämiseen ei tule menemään juurikaan aikaa. Lyhykäisyydessään organisaatiomuutoksen pääajatuksena on, että tietyt seuran valmennukselliset työtehtävät osoitetaan nyt kahdelle henkilölle ja jaettuja vastuita pyritään välttämään. Näin pystymme seurana tarjoamaan entistäkin laadukkaammat työkalut kentälle ja tukemaan seuran pelaajien sekä valmentajien arkea, kommentoi seuran toiminnanjohtaja Sami Rukkila.

Virallisesti Aarne aloittaa junioripäällikkönä uuden kauden alkaessa 1.11.2020. Alkavaan toimenkuvaan kuuluu vastuu U6-U9 tyttö- ja poikaikäluokista (5v5). Hän on myös vastuussa seuran grassroots-toiminnasta, seuran uusien ikäluokkien vastuuvalmennus, seuran pelaajapolun rakentaminen ja tukeminen sekä taitovalmennuksen ja leiritoiminnan organisointi yhdessä valmennuspäällikön kanssa.

– Mukava juttu ja homma on osittain tuttukin! Olen saanut usein kehuja, että toimin lasten ja nuorten kanssa erittäin hyvin. Tässä hommassa pääsen tekemisiin lasten kanssa ja saan olla samalla linkkinä aikuisvalmentajillemme, Sulg kommentoi.

Aarne toimi aiemmin Masalan Kisassa seitsemän vuotta valmennuspäällikkönä. Vanhan seuran ainoana täyspäiväisenä työntekijänä rooliin sisältyi ihan kaikki jalkapalloseuran pyörittämiseen kuviteltava asia.

Grassroots-toiminta on yksi Aarnen ensisijaisista työtehtävistä junioripäällikkönä. LOISTO-futiskoulu on toiminut erinomaisesti FCK:ssa tapana saada lapsia aloittamaan jalkapallon pelaaminen. Tämän vuoden LOISTO-futiskoulun toiminnassa on ollut noin 80 osallistujaa mukana. Lisäksi erilaisia muita seuran matalankynnyksen toimintaryhmiä on myös suunnitteilla tulevaisuudessa.

– Valmennuskoulutus on uudistunut Suomessa ja on erittäin tärkeää, että saamme useita aikuisvalmentajia koulutettua seurassa lasten ikäluokkiin. Jokaiselle ikäluokalle 5v5 maailmassa olisi hieno saada hyvin koulutettuja valmentajia ensisijaisesti vanhemmista. Lisäksi koulu- ja päiväkotiyhteistyöhön haluamme laittaa lisää paukkuja.

Aarne painottaa, että lasten ikäluokissa ”minä ja pallotoiminta” sekä 2v2 ja 3v3 pelit ovat olennaisia. Siitä syystä kentällä tarvitaan koulutettuja valmentajia ja apulaisia. Pienten kenttien pelaajat on valmistettava mahdollisimman hyvin 8vs8 maailmaa varten, jolloin heitä valmentavat pääasiassa ammattivalmentajat seurassa.

Tsemppiä uuteen rooliin Aarne!