Tatu Nevala on valittu FC Kirkkonummen valmennuspäälliköksi. Tällä hetkellä seuran ikäkausivastaavana toimiva Tatu toimii vastuuvalmentajana P14 (2006) ikäluokan kilpajoukkueessa sekä seuratehtäviin kuuluu mm. 5v5 ikäkausijoukkueet sekä taitokoulujen valmennus. Tatu aloittaa uudessa tehtävässään virallisesti 1.9.2020, mutta on nyt jo vahvasti mukana vaikuttamassa ensi kauden valmentajavalintoihin.

Pitkään valmentajana toiminut ja arvostetun UEFA A:n sekä liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon omaava Nevala on jo tuttu kasvo Kirkkonummella ja FCK:ssa. Ennen FCK:ta hän valmensi Masalan Kisassa neljä vuotta.

Valmennuspäällikkönä hän vastaa seuran U10-U18 poika- ja tyttöikäluokista sekä seuran edustusjoukkue- ja M2/U23-toiminnasta. Toimenkuvaan kuuluu tämän lisäksi seuran pelaaja- ja valmentajapolun rakentaminen, taitovalmennuksen organisointi, pelaajakehitystapahtumien yhteyshenkilönä toimiminen, seuran valmentajien kouluttaminen / tutorointi sekä seuran valmennuslinjauksen kehittäminen ja jalkauttaminen. Lisäksi hän valmentaa yhtä seuran joukkuetta, mikä vahvistetaan vielä myöhemmin.

– On todella hienoa ottaa tehtävä vastaan ja täydellä innolla lähden hommaan. Tehtävää varmasti riittää, Nevala kommentoi.

– Ensimmäisenä lähden varmasti keskustelemaan valmentajiemme kanssa ja pyrin antamaan sen tietotaidon, mitä itselleni on kertynyt vuosien saatossa. Sitä kautta lähdemme kehittämään kirkkonummelaista futista ja pelaajia entistä paremmiksi!

Nevala valmistui viime vuoden lopulla UEFA A:n sekä liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnosta. Suhteellisen harvinainen koulutusvuosi oli valmentajan mukaan rankka, mutta opettavainen.

– Oli kyllä kova koulu ja paljon jäi tietoa ja taitoa mukaan. Koulutus järjestettiin pienryhmävalmennuksissa ja Eerikkilän leireillä. Tehtävät olivat tosi laajoja ja oli hyvä, että kouluttajani piinasi riittävästi. Ei riittänyt 24 sivun vaan 48 sivun vastaus. Tällä kaudella olen jo ilokseni huomannut, että osa opetuksesta on tuottanut hedelmää.

FC Kirkkonummi näkee, että uusi valmennuspäällikön toimenkuva edesauttaa FCK:n valmentajien ja ennen kaikkea pelaajien kehittämistä kasvavassa seurassamme. Tsemppiä Tatu!