Elokuun ajan käynnissä ollut Carunan Nuorten Energiataidot -kisa on päättynyt. Kisassa Carunan verkkoalueen kuusi nuorten parissa toimivaa urheiluseuraa kilpailivat energiaan liittyvillä videoillaan yleisöäänistä. Kokonaisäänimäärä oli lähes 1 300. Tiukan kilpailun ja tasaisten äänimäärien jälkeen FC Kirkkonummi tuli kisassa toiseksi videollaan, jolla seuran nuoret antoivat kuusi helppoa energiansäästövinkkiä.

Voittajaksi selviytyi Ilmajoen Kisailijat, ja kolmanneksi kisassa ylsi Seinäjoki Crocodiles.

Urheiluseurojen kisavideoilla esiteltiin uusia näkökulmia energian säästämisestä, uusiutuvasta energiasta ja energian merkityksestä nyt ja tulevaisuudessa. Kaikki urheiluseurat ovat tehneet merkittävää työtä nuorten energiatietoisuuden edistämiseksi, mikä on energiamurroksen edessä tärkeämpää kuin koskaan aiemmin.

”Lähdimme innolla mukaan Carunan Nuorten energiataidot -kisaan. Kuusi helppoa energiansäästövinkkiä -videomme ideoi ja toteutti Megaleiriemme nuoret leiriohjaajat. Ohjaajille kilpailu mahdollisti lasten ohjaamisen lisäksi myös uudenlaisia työtehtäviä ja hyvää harjoitusta tulevaisuuden työelämään. Palkintosummasta maksamme videon tehneille ohjaajille kesätyöbonuksen ja samalla voimme kehittää leiritoimintaamme jatkossakin”, kertoo FC Kirkkonummen toiminnanjohtaja Matias Marjander.

”Olen iloinen, että saimme nämä kuusi urheiluseuraa mukaan. Videot ovat esimerkki siitä, miten pienillä asioilla voi saada paljon aikaan, kun puhutaan energiansäästöstä ja energiaviisaudesta. Halusimme herätellä suomalaisia kiinnittämään huomion siihen, että energiataidot ovat tärkeitä jo ihan nuoresta alkaen –nuorten omaa tulevaisuuttakin ajatellen. Lämmin kiitos vielä kaikille osallistujille”, sanoo Carunan viestintäjohtaja Leena Lehti-Stenholm.

Videoita pystyi äänestämään Carunan kampanjasivulla, ja äänestys oli avoinna kaikille. Voittaja palkitaan 2 000 eurolla. Toiseksi ja kolmanneksi tulleet saavat 600 euroa. Loput osallistujat saavat 100 euron tuen toimintaansa.

Kiitämme kaikkia äänestäjiämme!