Seuramme nuorisopäällikkö Kalle Niemi ja p2014 vastuuvalmentaja Gills Tangan kävivät neljän päivän kouluttautumismatkalla Hollannissa tutustumassa paikalliseen seuratoimintaan ja valmentajiin. Koulutuksen mahdollisti ja järjesti Palloliiton nuorten kanssa toimivan valmentajan kehitysprosessi. Prosessissa seuran mentori ja seuran valmentaja kehittävät valmentajan valitsemaa osa-aluetta valmentajan arjessa sekä tutustuvat muiden suomalaisten seurojen vastaaviin prosesseihin. Gills oli valinnut kehityskohteekseen vuorovaikutuksen pelaajien kanssa.

Matkalla Gills pyrki sitten haastattelemaan ja tutkimaan tarkemmin valmentajan ja pelaajan vuorovaikutusta erilaisissa tapahtumissa. Kallen painopiste oli valmentajakehityksen prosesseissa ja seuratason toimintakulttuurien sekä rakenteiden selvittämisessä. Hienoa oli myös, että päästiin näkemään läheltä muiden suomalaistenkin seurojen työparien toimintaa ja ajatusmaailmaa.

Nyt pyrimme sitten jakamaan FC Kirkkonummella eteenpäin niitä hyväksi koettuja ja havaittuja asioita ja käytäntöjä, joita matkalta tarttui mukaan. Rohkaisemmekin tästä syystä kaikki kiinnostuneita aktiivisesti myös kysymään Gillsiltä ja Kallelta asioita, joihin toivoisi vastausta Hollannin jalkapallokulttuurista.

Isot kiitokset myös omalle Palloliitollemme matkasta sekä FC Kirkkonummelle panostamisesta valmentajiemme ja henkilökuntamme kehittämiseen!

Lue lisää nuorisopäällikön tekemästä matkapäiväkirjasta täältä: Hollanti koulutusmatka 2024