Vuoden 2024 alussa viritellään jälleen viime vuoden alussa toiminutta kuukauden vapaaehtoisen, alkaneena vuonna toimihenkilön, palkitsemisia. Mikään urheiluseura tai muu järjestö ei käytännössä toimi ilman, että moni käyttää vapaa-aikaansa joukkuetoiminnan taustalla. FC Kirkkonummi ei ole tässä tapauksessa poikkeus, ja haluammekin nostaa esille kuukausittain näitä joukkueiden työmyyriä, jotka mahdollistavat monen lapsen harrastamisen.

Vuoden 2024 ensimmäisenä palkitaan Elina Sanela, joka toimii joukkueenjohtajana jo alkaneella kaudella sekä B2/P15- että P2010-joukkueessa. Nyt käynnistyi hänen kolmas kautensa joukkueenjohtajana. Elina on pidetty ja aktiivinen joukkueenjohtaja, joka hoitaa “jojon” tehtävänsä iloisella mielellä.

Olen ollut FC Kirkkonummen seuratoiminnassa mukana vuodesta 2021 alkaen. Aiempaa seurataustaa ei löydy”, Sanela kertoo.

Moni löytää itsensä joukkuetoiminnasta omien lastensa harrastuksen myötä. Sanela kuvaa oman joukkueenjohtajaroolinsa alkamisen noudattaneen pitkälti tätä samaa, tuttua kaavaa.

Päädyin mukaan seuratoimintaan, kun vanhemman poikani joukkueeseen kaivattiin toista jojoa. Vuosi tämän jälkeen aloitin myös nuoremman poikani joukkueessa joukkueenjohtajana”.

Joukkueenjohtaja toimii tärkeänä linkkinä perheiden ja valmennuksen välillä, jonka lisäksi tehtäviin kuuluu muun muassa toimihenkilöiden ja vanhempainiltojen järjestäminen. Sarjailmoittautumisista huolehtiminen ja ottelutapahtumissa pelaajalistojen vahvistaminen ovat myös joukkueenjohtajien tehtäviä, vain muutama asia mainittuna. Joukkueenjohtajilla on monia tehtäviä ja FC Kirkkonummi järjestää säännöllisesti joukkueenjohtajille ja rahastonhoitajille tapaamisia, joissa käydään läpi mennyttä ja käännetään katseita kohti tulevaa.

Vaikka tehtävää riittääkin läpi pelikauden näkee Sanela joukkueenjohtajan roolin mieluisana ja palkitsevana.

”⁠Parhaita muistoja on näinä vuosina ehtinyt kertyä paljon. On mahtava nähdä ja kokea se riemu, onnistuminen, tsemppaus mikä on treeneissä ja peleissä!

Onnea Elina!

 

Kuukauden toimihenkilö Elina palkittiin FC Kirkkonummen varustetoimittaja Puman hupparilla sekä yhteistyössä K-Citymarket Kirkkonummen kanssa K-ryhmän lahjakortilla.