FC Kirkkonummen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin marraskuussa ja tuolloin seuralle valittiin uusi hallitus. Erovuorossa olleen puheenjohtajan Mari Saarikiven tilalla FC Kirkkonummen puheenjohtajana aloitti vuoden vaihtuessa Reda Guerfi. Guerfin lisäksi uusina jäseninä hallituksessa aloittivat Johannes Halonen sekä Mari Kaaresvirta.

Mahtavat fiilikset aloittaa hallitustyö FC Kirkkonummi ry:n puheenjohtajana! Kiitokset jäsenistölle luottamuksesta, teen kaikkeni ollakseni sen arvoinen. Kiitän myös edellistä hallituksen puheenjohtajaa Maria sekä muita nyt erovuorossa olleita hallituksen jäseniä erinomaisesta työstä kirkkonummelaisen jalkapallon edistämiseksi”, Guerfi aloittaa.

Intohimoisesti jalkapalloa sekä futsalia kohtaan suhtautuva Guerfi toimii nyt alkaneen puheenjohtajuuden lisäksi seurassamme kahden joukkueen valmennustiimeissä ollen sitä kautta jo alkumetreillä kohtuuhyvin perillä siitä, mihin tehtävään hän on astunut sekä niistä askeleista, joita hän haluaa seuran ottavan lähivuosien aikana. Tarkempi perehtyminen seuraan Guerfin osalta on alkanut käyden keskusteluja seuran työntekijöiden kanssa seuran tilannekuvan rakentamista varten vuoden 2024 alussa.

Seuran syntymisen jälkeen on ehtinyt tapahtua paljon edistymistä kaikilla rintamilla. Tätä olen saanut seurata muutaman vuoden ajan samaan aikaan kun olen päässyt valmentamaan kahdessa hienossa pienten ikäluokassa, joissa omat lapseni ovat myös futiksen aloittaneet. Seuramme henkilökunta vaikuttaa hyvin ammattitaitoiselta ja olemme saaneet hiljalleen laajennettua työntekijämäärää ja sitä kautta mahdollistuu laajempi ja monipuolisempi tuki ikäluokille ja joukkueille, myöskin motivoituneimmille yksilöille. Seurassa on lukuisa joukko innokkaita ja osaavia vapaaehtoisia, joiden käsissä on ikäluokkien jalkapalloarjen onnistuminen. On suuri ilo nähdä, kuinka hyvin toiminta pyörii kentillä, kun niiden laitamilla sitä katselee. Ennen kaikkea tärkeimpänä pidän sitä riemua, jonka näen niissä lukuisissa lapsissa ja nuorissa, jotka seuraa edustavat. Seuramme värit ovat upeasti näkyvillä katukuvassa lasten ja nuorten elämässä. Futistapahtumissa näen sellaista suurta innostusta ja paloa, mikä on lupaavaa elinikäisenkin futisinnostuksen syttymiseen”, Guerfi kuvaa.

Seuran nykytilanne on hyvä, mutta kuten monissa muissakin urheiluseuroissa, haasteita myös meillä Kirkkonummella riittää. Guerfin asettamat tavoitteet sekä seuran toimintaa koskevat kehityskohteet ovat saman suuntaisia kuin työntekijöiden yhdessä ennen vuoden vaihdetta asettamat tavoitteet alkaneelle vuodelle Näihin kuuluu muun muassa tyttö- ja naisjalkapallotoiminnan jatkuva kehitystyö kylillä.

Toki meillä on myös haasteita. Meneillään oleva talvi on karuudessaan osoittanut, ettei Kirkkonummi nykyolosuhteineen pysty palvelemaan täysipainoisesti laajaa seuraamme, jotta kehittymisen kannalta olennainen jatkuva ja riittävä harjoittelu riittävissä jalkapalloon soveltuvissa olosuhteissa olisi mahdollista. Hallihanke on käynnissä ja tätä viedään eteenpäin yhdessä mm. kunnan kanssa keskustellen. Toisena haasteena nostan esille nais- ja tyttöfutispuolen, joissa harrastajamäärämme ovat auttamattomasti liian alhaisia. Meidän pitää löytää keinot innostaa suurempi määrä tyttöjä lajin pariin, jotta saadaan rakennettua jokaiselle naiselle ja tytölle sopiva harjoitus- ja peliympäristö. Myös poikapuolella on ollut haasteita rakentaa ikäluokista selkeä jatkumo, siten myös jokaiselle poikapelaajalle sopiva paikka kehittyä. Näen tässä kuitenkin toiveita, sillä seurassa on aloittaneesta ikäluokasta laskien useampi suuri poikaikäluokka kehittymässä”, Guerfi avaa nykyhetkeä jatkaen:

Kaiken kaikkiaan, näen FC Kirkkonummen kohdalla lupaavia merkkejä valoisasta tulevaisuudesta. Tekemisemme on jo nyt monilla tavoin varsin hyvää. Hallituksen työ on saatu käyntiin ja olen huomannut joukon koostuvan intohimoisista, idearikkaista ja asiantuntevista ihmisistä. Seurassamme tunnistamme kaiken aikaa asioita, joita voimme kehittää ja kun joukossamme on useita intohimoisia toimijoita, myös kunnianhimoisten tavoitteiden kohdalla voimme uskoa niiden olevan mahdollisia toteutua”.

Panokselliset ottelut jalkapallokentillä alkavat Kirkkonummella historiallisen aikaisin, kun seuran P20-joukkue saavutti upeasti paikan SM-karsintasarjaan kaudelle 2024. Avausottelu pelataan jo lauantaina 3. helmikuuta klo 13:00, kun Ilves saapuu Tampereelta Kirkkonummen urheilupuistoon vierailijaksi. Guerfi lähettää lopuksi uuden kauden kynnyksellä terveiset seurayhteisöllemme.

Toivotan koko FC Kirkkonummen futisväelle hyvää valmistautumista tulevaan futiskauteen 2024! Tavataan kentillä ja niiden laidoilla. Minua ja muuta hallitusväkeä voi matalalla kynnyksellä tulla nykäisemään hihasta, kun on ajatuksia tai ideoita, tai ihan muuten vaan!”, Guerfi päättää.

Janne Itkonen, Mari Saarikivi, Janina Ukkonen ja Tuukka Vartiainen palkittiin hallitustyöstään seuran päättäjäisissä marraskuussa

Seuran hallituksesta jäivät pois puheenjohtaja Mari Saarikiven lisäksi varapuheenjohtaja Janne Itkonen, Jesse Karvanen, Janina Ukkonen sekä Tuukka Vartiainen. Kiitos jokaiselle hallituksesta poisjääneelle henkilölle tärkeästä ja hienosta työstänne seuramme eteen!

Uusi hallitus kokoontui sunnuntaina 14. tammikuuta järjestäytymiskokoukseensa, jossa käytiin vastuualueita läpi sekä valittiin uudeksi varapuheenjohtajaksi Kimmo Korhonen ja sihteeriksi tehtävässä jatkava Mia Kurki. Seuran taloudesta vastaa hallituksen puolelta myös vuonna 2024 Niina Stykki.

FC Kirkkonummen hallitus vastuualueineen vuonna 2024:

Reda Guerfi, puheenjohtaja
Strategia, henkilöstöhallinto, valmennus, kuntayhteistyö, avustukset, edustusjoukkueet (yhteyshenkilö hallituksessa)

Kimmo Korhonen, varapuheenjohtaja
Strategia, talous, Palloliiton laatujärjestelmä

Niina Stykki, taloudenhoitaja
Talous, tukirahasto (Jani Pursiainen -rahasto), rahastonhoitajat

Mia Kurki, sihteeri
Toimintaryhmät, joukkueenjohtajat, turnaukset ja tapahtumat

Johannes Halonen, jäsen
Varainhankinta, sponsorointi, markkinointi, viestintä

Mari Kaaresvirta, jäsen
Vastuullisuus ja eettisyys, joukkueenjohtajat

Juha Laurila, jäsen
Henkilöstöhallinto, vastuullisuus ja eettisyys

Anu Paju, jäsen
Hallihanke, olosuhteet, turnaukset ja tapahtumat

Hallitus täydentyy vielä kevään aikana yhdellä jäsenellä.