FC Kirkkonummen toiminnanjohtajana 2019 loppuvuodesta saakka työskennellyt Sami Rukkila lopettaa tehtävässään ja siirtyy Vaajakoskelle paikallisen seuran toiminnanjohtajaksi. Rukkila palkattiin työhön samana vuonna kuin FC Kirkkonummi perustettiin, joten voidaan sanoa, että Rukkilan johtaminen on luonut perustukset nuorelle seuralle. Tänä aikana FC Kirkkonummen toiminta on kehittynyt laadullisesti useilla osa-alueilla. Yhtenä merkittävimpänä meriittinä voidaan pitää valintaa eteläisen alueen Vuoden seuraksi valinta vuonna 2021.

– Kolmivuotinen toiminnanjohtajan kausi FC Kirkkonummessa on nyt tosiaan tullut päätökseen. Olen ollut etuoikeutettu, että olen päässyt toimimaan näin hienon seuran toiminnanjohtajana reilun kolmen vuoden ajan. Voin hyvällä omatunnolla sanoa, että olen antanut kaiken mitä irti omasta osaamisesta lähtee, seuran hyväksi ja toivon tämän myös näkyvän tulevaisuudessa seurassa. Nyt on kuitenkin aika siirtyä kohti uusia haasteita Keski-Suomeen, Rukkila kommentoi.

Rukkilan humaani johtaminen ja oikeanlainen asenne seuratyöhön on saanut paljon kiitosta. FC Kirkkonummen jäsenet ja toimihenkilöt ovat olleet Rukkilan aikaan erittäin tyytyväisiä:

”Ehkä hienointa on ollut se, että Sami aina ollut valmis auttamaan ja keskustelemaan, suurella sydämellä. Hän on saanut paljon pyöriä pyörimään.”

”Korvaamatonta apua on aina saanut eikä koskaan ole tarvinnut jännittää, etteikö Sami tukisi ja ymmärtäisi.”

Rukkilan aikana seuran toiminta on kehittynyt ja kasvanut valtavasti. Rukkilalla on ollut kykyä löytää ratkaisuja haastavinakin aikoina, sekä kykyä katsoa aina eteenpäin. Koko kolmivuotinen pesti on tapahtunut vieläpä aikana, johon on mahdutettu mm. Korona ja Masalan Kuplahallin haasteet.

– Todella ylpeä olen seuran kehitysaskeleista, mitä yhdessä ollaan saatu aikaiseksi seurassa. On ihan mahtavaa nähdä, miten seuran värit näkyvät kylillä ja FC Kirkkonummen maine on positiivinen valtakunnallisesti. Haluan kiittää hallitusta, työntekijöitä, toimihenkilöitä ja jäsenistöä sekä myös sidosryhmiä ja yhteistyökumppaneita yhteisestä matkasta. Toivon, että jätän jälkeeni perinnön vahvasta, elinvoimaisesta ja tervehenkisestä jalkapalloseurasta, Rukkila kiteytti.

Vaikka Rukkilan saappaat ovatkin isot täytettäväksi, on nyt luotu seuraavalle toiminnanjohtajalle vahva pohja mistä jatkaa. Tästä voimmekin olla hyvin kiitollisia ja siksi haluamme koko FC Kirkkonummen puolesta kiittää Sami Rukkilaa siitä valtavasta työpanoksesta, jonka hän on lajille ja seuralle antanut.