KUUKAUDEN VAPAAEHTOINEN – Olli Nissinen

KUUKAUDEN VAPAAEHTOINEN – Olli Nissinen

KUUKAUDEN VAPAAEHTOINEN – Olli Nissinen

Joulukuun Kuukauden vapaaehtoisena palkittiin Olli Nissinen!

Olli toimii seuran toisen nuorimman ikäkausijoukkueen yhtenä valmentajana, eli joukkueessa P2017. Ollin toiminta on alusta saakka ollut esimerkillistä ja se on huomattu seuratasolla asti.

  1. Mistä tulet Kirkkonummelle ja kuinka olet päätynyt mukaan FC Kirkkonummen toimintaan?

Olen asunut lapsuuteni Kirkkonummella, Veikkolassa. Eri puolilla pk-seutua asuttujen vuosien jälkeen palasimme perheen kanssa Kirkkonummelle 2016. Asumme tällä hetkellä Sepänkannaksella.

Olen seurannut FC Kirkkonummen toimintaa alusta asti tiiviisti. Nyt päädyin aktiivisemmin mukaan poikieni orastavan jalkapalloinnostuksen kautta. Kävimme ensin molempien poikien (Onni s. 2017,  Oiva s.2019) kanssa Perhefutiksessa, sitten Onnin kanssa jatkoimme Loisto-jalkapallokoulussa ja nyt syksyllä alkoi Onnin kovasti odottama ikäkausijoukkuetoiminta, kun 2017-syntyneiden joukkue perustettiin. P2017 joukkueessa olen nyt ollut alusta asti mukana osana valmennustiimiä yhtenä vapaaehtoisvalmentajista. Pidän lasten kanssa toimimisesta ja myös valmentaminen on aina hieman kiinnostanut. Kun Onni tuntui aidosti innostuneen jalkapallosta ja myös tykkäsi ajatuksesta, että lähtisin mukaan valmentajaksi, oli päätös lopulta varsin helppo.

 

  1. Onko sinulla aikaisempaa jalkapallotaustaa?

Olen pelannut, elänyt ja hengittänyt jalkapalloa intohimoisesti (aiemmin enemmän, nykyään ehkä hieman vähemmän) jo 3-vuotiaasta asti, sekä käynyt myös yhdenlaisen kirkkonummelaisen pelaajapolun läpi.

Olen VeVen (Veikkolan Veikot) kasvatti, josta siirryin silloiseen FCK Salamoihin vuonna 2002. Oli valtava kunnia päästä tuolloin B-juniori-ikäisenä FCK Salamat edustusjoukkueen mukaan harjoittelemaan ja pelaamaankin. Sain silloin arvokasta kokemusta miesten 2.div. peleistä, B- ja A-junioripelien sekä silloisen 2-joukkueen 4.div. pelien lisäksi. Nuo vuodet antoivat merkittävän sysäyksen kehitykselleni ja toivonkin voivani antaa nyt jotain takaisin. FCK Salamat -vuosien jälkeen pelasin mm. HJK:ssa (A jun. SM), Klubi 04:ssa (1.div), ja pääosan aikuisurastani vietin GrIFK:ssa (1.,2. ja 4. div.). Lukuisat loukkaantumiset veivät peleistä parhaan terän ja lopetin ”aktiiviuraani” työelämän viedessä vuoden 2015 tienoilla.

 

  1. Kerro sykähdyttävin tai mieleenpainuvin muistosi kentältä tai sen laidalta:

Ensimmäiset pelit 2017 syntyneiden joukkueen kanssa ovat olleet mahtavia kokemuksia. Varsinkin ihka ensimmäinen harjoituspeli EPSiä vastaan oli varmasti vielä jännempää valmentajalle kuin pelaajille. Lisäksi poikien into ”FCK -Parempaa ei oo!” -huudossa treenien lopuksi sykähdyttää myös joka kerta.

 

  1. Miksi suosittelet muitakin vanhempia liittymään FCK:n vapaaehtoisten jengiin?

Lasten kanssa toimiminen on useimmiten todella palkitsevaa, sillä palaute heiltä on niin sydämellisen vilpitöntä ja välitöntä. Omien kokemusten pohjalta lasten riemun ja kehityksen näkeminen kentällä antaa todella paljon virtaa ja hyvää vastapainoa usein niin kiireiseen arkeen. Vapaaehtoisena toimiessa voi viettää arvokasta aikaa yhdessä oman ja muiden lasten kanssa, heille mieluisalla ja kehittävällä tavalla yhteisen harrastuksen parissa.

Ainakin itsestäni tuntuu myös merkitykselliseltä olla osana mukavaa tiimiä, tukemassa ja mahdollistamassa terveen ja liikunnallisen elämäntavan muodostumista monille lapsille. Vapaaehtoisten rooli onkin todella tärkeä lasten harrastamisen mahdollistamisessa, joten kannustan kaikkia lähtemään mukaan myös seuratoimintaan tavalla tai toisella. Pienikin panos on arvokas ja mitä useampi osallistuu, sitä vakaammalla pohjalla toiminta on.

Kuukauden vapaaehtoinen palkitaan yhteistyössä K-Citymarket Kirkkonummi kanssa 50€ K-lahjakortilla ja seuran tunnustuspalkinnolla.

|2023-01-04T14:43:32+02:00keskiviikko, 4 tammikuun, 2023|Yleinen|0 Kommenttia

Tietoa kirjoittajasta:

Go to Top