Kiinassa käynnistyi alkuvuonna uuden koronaviruksen aiheuttama tartuntatautiepidemia (COVID-19). Epidemiatilanne muuttuu tällä hetkellä nopeasti, ja FC Kirkkonummi on päivittänyt koronavirustilanteeseen liittyvää ohjeistustaan seuran väelle.

Seuran hallitus linjasi seuraavan ohjeen koskemaan kaikkia joukkueita ja seuran jäseniä. Palloliiton ohjeen mukaisesti FC Kirkkonummi aloittaa harjoittelutauon koronaviruksen vuoksi maaliskuun loppuun saakka. Tauon aikana ei pidetä harjoituksia, osallistuta pelitapahtumiin sekä taitokoulu ja LOISTO-futiskoulu jäävät myös tauolle. Tauko alkaa heti ja on voimassa maaliskuun loppuun. Hallitus tarkastelee tilanteen uudelleen ennen harjoittelun aloittamista.

Joukkueita ei suositella tällä hetkellä matkustamaan ulkomaille turnauksiin tai peleihin. Tilanne muuttuu tällä hetkellä niin nopeasti, että kiellot ja rajoitukset liikkumisen suhteen muuttuvat jopa tunneissa, joten sairastumisen lisäksi on olemassa riski, että rajoituksien suhteen voi joutua tahtomattaan jäämään karanteeniin toiseen maahaan.

Muilta osin seuraamme aktiivisesti THL:n ja muiden viranomaisten suosituksia koskien koronavirusta.

YLEISIÄ OHJEITA

Lisäksi jokaisen vastuulla on korostaa huolellisen käsihygienian merkitystä kaikessa kanssakäymisessä. Joukkueiden edustajille ja erotuomareille suositellaan kättelyn välttämistä ottelutapahtumien yhteydessä. Joukkueen yhteisissä tapahtumissa jokaisella pelaajalla tulee olla oma juomapullo eikä yhteisiä juomapulloja käytetä. Harjoituksiin ja otteluihin ei tule mennä, jos on edes lieviä flunssaoireita. Ottelutapahtumien järjestämisen osalta Palloliitto seuraa mahdollisia viranomaisten tekemiä ohjeita ja suosituksia yleisötapahtumiin liittyen.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, toimi paikallisten terveydenhuoltoviranomaisten ja THL:n ohjeiden mukaisesti ottamalla yhteyttä paikalliseen viranomaiseen ennen päivystykseen haketumista. Toimi näin myös, jos olet ollut läheisessä kontaktissa koronavirukseen sairastuneeseen henkilöön.

MUUTA

Mikäli joukkueen pelaajalla tai toimihenkilöllä todetaan koronavirustartunta- tai epäily, tulee asiasta olla heti yhteydessä seuran toiminnanjohtajaan.

Lisätietoa koronaviruksesta TÄSTÄ.

Hallitus päätti keskeyttää Palloliiton kilpailutoiminnan maaliskuun loppuun asti.  Lisää TÄSTÄ.

(päivitetty 12.3.2020 klo 22.16)