Oletko joskus miettinyt millaisia henkilöitä FC Kirkkonummen toiminnan takana oikein on? No nyt siitä otetaan selvää!

1) Kuka olet ja mitä teet FCK:ssa?
– Tatu Nevala, 47, valmennuspäällikkö. Vastaan U11-U17 poikaikäluokista ja U12-U15 tyttöikäluokista. Seuran miesten ja naisten edustusjoukkueista ja M2-joukkueen toiminnasta. Pääasiassa aika menee valmentajien ja pelaajien kanssa kentällä, sekä
kaikenlaisissa muissa valmennukseen liittyvissä asioissa, niin puhelimessa kuin koneellakin. Myös seuran monien muiden asioiden hoitaminen aina kylttien asentamisesta kenttävuorojen ja valmennuslinjauksien yms. tekemiseen kuuluu työnkuvaan.

2) Millainen on koulutustaustasi?
– UEFA A, Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto sekä jalkapallon ulkopuolisessa elämässä merkonomi ja yrittäjyyden ammattitutkinto.

3) Miten olet päätynyt töihin jalkapalloseuraan?
– Aikaisemmin olen ollut oman työn ohessa valmentajana eri seurojen joukkueissa, ja kun vuonna 2016 minut saatiin houkuteltua aina niin aurinkoiseen Masalaan MasKin riveihin, niin sitä kautta sitten aukesi paikka seuratöihin ja nykyiseen tehtävään. Kyllähän näissä hommissa ollaan rakkaudesta lajiin ja ollaan valmiita tekemään hommia kelloonmkatsomatta.

4) Mitkä ovat vahvuutesi seuratyössä/valmennuksessa?
– Varmasti kokemus. Ensimmäiset valmennuksen askeleet tuli otettua jo vuonna 1998 ja tässä reilun kahdenkymmenen vuoden aikana on tullut nähtyä ja koettua kaikenlaista. Minulla on myös aito halu ja tahto kehittää pelaajia, valmentajia sekä koko seuraa. Myös UEFA A kurssilta jäi todella paljon oppia, joita on jo tuotu kenttätoimintaan mukaan.

5) Oletko itse pelannut jalkapalloa; missä joukkueessa ja millä paikalla?
– Vantaan Pallon kasvatti, junnuvuodet Vantaalla Ykköstä ja Espoossa SM-sarjaa. Armeijan jälkeen pelejä tuli VJS, FC SEON (Sveitsi), PK-35 ja SexyPöxyt. Kaikki pelipaikat tuli koettua, mutta eniten minuutteja tuli keskikentällä. Myös kaksi Kolmosen peliä tuli pelattua maalissa. Paha polvivamma lopetti ikuisen lahjakkuuden ja himoharjoittelijan uran.

6) Kuka on mielestäsi kautta aikojen paras suomalainen jalkapalloilija ja miksi?
– Kyllähän se Litmanen on, jo pelkästään sillä perusteella mitä kaikkea hän urallaan voitti ja missä kaikkialla hän pelasi. Ja vaikka ei kysyttykään, niin mitä valmentajiin tulee, niin sillä puolella ehdoton suosikkini on Antonio Conte. Kentän laidalla räväkkä persoona ja kentän ulkopuolella kolme kertaa tavanneena todella mukava kaveri.

7) Jos saisit muuttaa jotain jalkapallossa, mitä se olisi?
– Suomessa 5v5 ja 8v8 junnujen kentät pienemmiksi sekä 11v11 peliin pitäisi siirtyä vuosi/pari myöhemmin. Myös nuorten alue- ja maajoukkuetoimintaan pitäisi Suomessa panostaa ihan eri mittakaavassa kuin tällä hetkellä panostetaan. Pelaajatarkkailuun lisää resursseja sekä liittoon lisää aidosti pelaajien kehittämisestä kiinnostuneita henkilöitä.

8) Miten huolehdit omasta hyvinvoinnistasi?
– Klaukkalan kuntoportaat, koiran kanssa metsässä kävely, oman autotallin kuntosali sekä erilaiset pallopelit yhdistettynä Valioliigan seuraamiseen ja siellä varsinkin Chelsean fanittamiseen, pitää mielen virkeänä.

Tsemppiä kaikille kauteen ja tulkaa kentän laidalla juttelemaan!