Oletko joskus miettinyt millaisia henkilöitä FC Kirkkonummen toiminnan takana oikein on? No nyt siitä otetaan selvää!

1) Kuka olet ja mitä teet FCK:ssa?
– Olen Mikko Vanhala ja toimin seurassa maalivahtivalmentajana sekä 2012-2013 syntyneiden tyttöjen vastuuvalmentajana.

2) Millainen on koulutustaustasi?
– Olen ylioppilas sekä merkonomi ja tällä hetkellä toimin yrittäjänä kahdessa eri firmassa. Toinen on tilitoimisto ja toinen on sitten sitä, mitä tarjolla on. Pääasiassa siivousalan ja kuljetusalan hommia ja tietty valmentamista.

3) Miten olet päätynyt töihin jalkapalloseuraan?
– Espoossa asuessani toimin pojan joukkueessa eli EsPassa valmentajana sekä yhdessä ikäluokassa maalivahtivalmentajana. Poika lopetti jalkapallon ja niin kävi sitten valmentamisellekin. Tytär aloitti FCK:ssa viime elokuussa ja sitä kautta lähti rattaat pyörimään. Ensin toimin yhtenä valmentajana 2012-2013 tytöille ja sitten marraskuun alusta aloitin heidän vastuuvalmentajanaan. Tämän vuoden huhtikuussa aloitin sitten seuran maalivahtivalmentajan pestin tyttöjen vastuuvalmentajan rinnalle.

4) Mitkä ovat vahvuutesi seuratyössä/valmennuksessa?
– Huumori, huumori ja huumori. Osaan joskus olla vakavakin. Tulen myös omasta mielestäni hyvin toimeen lasten ja nuorten kanssa. Ja varmaan muiden valmentajienkin. Ja vaikka opiskelu ei kiinnostanut nuorena, niin nyt jalkapallon opiskelu kiinnostaa.

5) Oletko itse pelannut jalkapalloa; missä joukkueessa ja millä paikalla?
– Pelaajaura alkoi joskus 1992 tai 1993 Hongassa, jossa pelasin vielä sen vuoden mitä Olarissa asuttiin. Ekan luokan aloitin Matinkylässä, Matinlahden koulussa, ja peliura jatkui EsPassa sitten aina A- tai B-junnuksi asti, jolloin kiinnostus loppui teini-iän myötä. Pelipaikka oli kärki tai laitahyökkääjä, ei maalivahti niin kuin jotkut ehkä olettavat sattuneista syistä. Kaveripeleissä oon sitten pelannut laajemmin joka paikalla.

6) Kuka on mielestäsi kautta aikojen paras suomalainen jalkapalloilija ja miksi?
– Kaikki vastaa, että Litmanen. Vastarannankiiski kun olen, niin vastaan, että Sami Hyypiä. Liverpool-fanina on tullut seurattua jonkin verran pelejä ja pelasihan Littikin siellä.

7) Jos saisit muuttaa jotain jalkapallossa, mitä se olisi?
– Marin (puheenjohtaja) pointti talkoohengestä on sellainen, mihin haluan kyllä yhtyä. Kaikki vanhemmat, jotka kykenevät osallistumaan taustasta huolimatta, niin mukaan. Tehtäviä riittää varsinkin nuorissa ikäluokissa varmasti. Vaikka sitten huoltajana, joka sitoo kengännauhoja tai sitten valmentajana, jos on jotain urheilutaustaa itsellään.

8) Miten huolehdit omasta hyvinvoinnistasi?
– Nukkumalla hyvin ja syömällä terveellisesti… Ainakin kerran vuodessa. Jos totta puhutaan, niin töiden puolesta liikuntaa tulee riittävästi. Uni ja ravinto tulee sitten kun siihen on mahdollisuus.