Oletko joskus miettinyt millaisia henkilöitä FC Kirkkonummen toiminnan takana oikein on? No nyt siitä otetaan selvää!

1) Kuka olet ja mitä teet FCK:ssa?
– Aarne, 34, junioripäällikkö. Huolehdin, että meidän 5v5 (alle10v) maailman pelaajilla on sujuva ja kehittävä arki, auttamalla heidän valmentajiaan. Iltaisin liikun kentillä, päivällä koneella, puhelimessa tai sitten myös vierailen päiväkodeissa ja kouluissa. Siihen lisäksi olen napannut tehtäväksi myös seuran koutsien koulutuspuolen ja sen seurannan. Leirit, taitokoulut ja toimintaryhmät kuuluvat myös mun toimenkuvaan.

2) Millainen on koulutustaustasi?
– Olen 110% jalkapalloihminen. Jo lukiossa aloin miettimään valmennusjuttuja. Vielä tällä hetkellä on jalkapallossa UEFA B ja sen lisäksi erilaisia muita koulutuksia. Esim Youth Master Ekkono sekä Raymond Verheijenin viikonloppukoulutuksia.

3) Miten olet päätynyt töihin jalkapalloseuraan?
– Joskus kun alkoi näkyä, että jalat eivät kanna pelaamaan isommille kentille, niin mua pyydettiin valmentajaksi. Siitä lähtien olen tätä puolta kehittänyt. Suomeen muuttaessani aloin koutsata poikani joukkuetta Masalan Kisassa ja jäin vielä mukaan, kun hän ei enää pelannut. Sit kun MasKi aloitti puolipäiväisen valmennuspäällikön projektin, mua pyydettiin siihen. Siitä kasvoi kokopäiväinen homma. Muutama vuotta myöhemmin alkoi syntyä idea, että voitaisiin pistää MasKin, KyIFin ja ACK futispelaajat yhteen ja käyttää enemmän yhteistyötä pelaajien arjen parantamiseksi. Siitä syntyi FC Kirkkonummi, jossa olen alusta lähtien ollut mukana. Ensin Ikäluokkavastaavana ja nyt junioripäällikkönä.

4) Mitkä ovat vahvuutesi seuratyössä/valmennuksessa?
– Ehkä tiimityö. Sosiaaliset taidot, varsinkin lasten kanssa. Nyt jo voi sanoa, että jonkinnäköinen kokemus jalkapallovalmennuksesta. Tietty itsekritiikki sekä halu analysoida asioita ja kehittyä.

5) Oletko itse pelannut jalkapalloa; missä joukkueessa ja millä paikalla?
– Olen pelannut alasarjoissa. Virossa nuorempana pelasin 3.div Jõgeva SK Noorus joukkueessa. Suomessa MasKissa lähinnä 4div. ja nyt FCK/3 joukkueessa. Kaikki pelipaikat käy. Ehkä isomman osan peleistä olen pelannut kärjessä, laidalla tai laitapuolustajana.

6) Kuka on mielestäsi kautta aikojen paras suomalainen jalkapalloilija ja miksi?
– Kuningas Litmanen. Nykyään mielestäni nuoret ei edes tajua, miten iso pelaaja Litmanen oli. Mulle ulkomaalaisena Litmanen on samaa tasoa kun Ronaldinho, Del Piero tai kuka tahansa muu pelin legenda.

7) Jos saisit muuttaa jotain jalkapallossa, mitä se olisi?
– VARin käytäntöä ehkä, mutta ei paljon muuta. Futis saa kehittyä oma tahtia

8) Miten huolehdit omasta hyvinvoinnistasi?
– Monipuolinen ja tasapainossa oleva ruokailu. Liikunta – oma pelaaminen 1-2x viikossa auttaa aika paljonkin siihen.