Palloliitto on päivittänyt aiemmin annettuja ohjeitaan jalkapallon ja futsalin harrastustoiminnasta, joita FC Kirkkonummi tulee noudattamaan maanantaista 8.3.2021 alkaen. Olympiakomitean, Palloliiton ja seuran tahtotila on lasten ja nuorten turvallisen joukkuetoiminnan jatkuminen ohjatusti turvallisen harrastamisen periaatteita noudattaen. 

Kirkkonummen kunnan voimassa olevien koronarajoitusten mukaisesti (linkki viestin lopussa) yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta on keskeytetty 31.3.2021 ja näin kunnan omat kentät ovat suljettu tältä kohderyhmältä. Täten Palloliiton ohjeita noudattaen maanantaista 8.3. alkaen lapset (→ 08) harjoittelevat keskustan tekonurmikentällä ja Framnäsin tekonurmikentällä, kun taas nuoret (07→) voivat harjoitella ainoastaan Framnäsin tekonurmikentällä. Päivitetyt kenttävuorot löytyvät seuran nettisivuilta sekä joukkue tiedottaa näistä tarkemmin pelaajia ja heidän vanhempiaan.

Seuran hallitus kokoontui eilen keskiviikkoiltana ylimääräiseen kokoukseen ja linjasi seuraavaa:

 • Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua terveysturvallisuus huomioiden (alle 20-vuotiaiden toiminta):
   • Lasten 12-vuotiaiden ja nuorempien (→ 08) harrastustoiminta jatkuu keskustan tekonurmikentällä ja Framnäsin tekonurmikentällä.
   • Nuorten yli 12-vuotiaiden (07→) harjoitustoiminta voi jatkua Framnäsin tekonurmikentällä.
 • Toiminnassa tulee kiinnittää huomiota lähikontaktien vähentämiseen. Erityisesti toimihenkilöiden ja pelaajien välisiin etäisyyksiin tulee kiinnittää huomiota.
 • Aikuisten harrastustoiminta (yli 20-vuotiaat) on edelleen keskeytetty.
 • Emme tule hakemaan nyt keväällä Kirkkonummen kunnalta sisätiloja lasten (12-v ja alle) ryhmäharrastustoimintaan, vaikka kunta avasikin tähän mahdollisuuden. Kaikki harrastustoiminta toteutetaan meillä myös jatkossa ulkona.

Kuten olemme huomanneet, niin ohjeistukset ovat välillä sekavia ja ristiriitaisia, joten muutoksia saattaa tapahtua nopeallakin aikataululla tällä hetkellä. Tämä nykyinen päivitys ohjeistuksiin on oiva esimerkki tästä. Yllä olevat linjaukset ovat voimassa alustavasti 31.3.2021 saakka. 

Harjoituksiin osallistuminen on vapaaehtoista ja jokainen pelaaja osallistuu harjoituksiin omalla vastuullaan.  Perhe tekee itse päätöksen osallistumisesta. Mikäli perheessä on riskiryhmään kuuluvia, niin tämä tulee ottaa huomioon, kun pohtii harjoituksiin osallistumista. Jos ette pysty osallistumaan harjoituksiin, on teillä oikeus pyytää vastuuvalmentajaltanne omatoimitreenejä kotioloihin.

Jokaisen on kuitenkin ehdottoman tärkeää noudattaa FC Kirkkonummen yleisiä toimintaohjeita koronaepidemian aikana:

 • Toiminta tapahtuu vakiintuneessa ryhmässä ja perustuu ennakkoilmoittautumiseen.
 • Toiminnassa kiinnitetään huomiota lähikontaktien vähentämiseen.
 • Toimintaan ei saa osallistua, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Oireisen on hakeuduttava koronavirustestiin ja omaehtoiseen karanteeniin. 
 • Harrastustoimintaan kokoontuvat vain tarvittavat henkilöt: osallistujat, valmentajat, toimihenkilöt ja välttämättömät huoltajat.
 • Harrastustoimintaan osallistuvat menevät kentälle vasta, kun edelliset osallistujat ovat lopettaneet oman vuoronsa ja poistuneet kenttäalueelta. 
 • Puku- ja pesuhuonetiloja ei käytetä.
 • Juomapullo on harjoituksissa vain omassa käytössä eikä juomapulloa saa lainata kenellekään. 
 • Käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Kädet pestään huolellisesti ennen ja jälkeen harrastustoiminnan. 

Toivottavasti jokainen teistä noudattaa tarkasti antamiamme ohjeistuksia, jotta harjoittelu voisi jatkua edelleen turvallisena kaikille.  

Palloliiton tiedotteet: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/uusilla-koronarajoituksilla-vaikutuksia-myos-jalkapallo-ja-futsaltoimintaan

https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/paivityksia-koronaohjeisiin-lasten-ja-nuorten-toiminta-saa-jatkua

Olympiakomitean tiedote: https://www.olympiakomitea.fi/2021/01/21/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/

Kirkkonummen kunnan tiedotteet:
https://www.kirkkonummi.fi/koronarajoitukset-kirkkonummella-13-3132021

https://www.kirkkonummi.fi/lasten-ryhmaharrastustoiminta-sisatiloissa-mahdollista-asteittain-ja-rajoitetusti-83-lahtien

 

– Hallitus & Sami