Masalan kuplahalli-hanke lähti liikkeelle kesällä 2020, kun ilmeni, että Kirkkonummen kunta ei suostu enään nostamaan pitkään palvellut Masalan kuplahallia ylös taloudellisiin syihin vedoten. Aloitimme välittömästi keskustelut kunnan kanssa, jossa ensisijaisesti halusimme kuplan jatkuvan edelleen kunnan hallinnoimana ja heidän nostavan vanhan kupla vielä kerran ylös. Nopeasti kuitenkin selvisi, että tämä ei tule kysymykseen ja lähdimme neuvottelemaan hyvässä yhteistyössä kuplan hallinnon siirtämistä seuralle / perustettavalle yhtiölle.

Keskustelut ja sopimukset Kirkkonummen kunnan kanssa saatiin vietyä maaliin vuoden 2020 loppuun mennessä, jonka mukana maaperä vuokrattiin seuralle ja vanha kuplahalli irtaimistoineen myytiin seuralle. Lisäksi Kirkkonummen kunta myönsi avustuksen kuplahallin kunnostamistöitä varten. 

FC Kirkkonummen aktiivitoimijat ovat perustaneet seuran omistaman osakeyhtiön hoitamaan korjaustyöt ja hallinnoimaan tulevaa kuplaa. Osakeyhtiön nimi on Kirkkonummen Urheilukentät Oy, joka on rekisteröity kaupparekisteriin 4.3.2021. Kirkkonummen Urheilukentät Oy on voittoa tavoittelematon yritys.

Kirkkonummen Urheilukentät Oy:n hallitukseen on valittu seuraavat jäsenet:
Jan-Henrik Pursiainen (pj), Janne Itkonen, Kimmo Kaskimies, Jonas Lindberg ja Miikka Saari.

Työt ovat käynnistyneet tänään torstaina 18.3.2021 Masalan kuplahallilla. Tämän kuun aikana vanhan kankaan päältä poistetaan lumi ja jää. Tämän jälkeen vanha kangas tullaan hävittämään ja kentän reunalle rakennetaan väliaikaisesti työmaa-aita, jotta juniorit pääsevät harjoittelemaan huhti-toukokuussa kentälle. Kesäkuun jälkeen kenttä poistuu käytöstä, jonka aikana on tarkoitus aloittaa rakennustyöt. Alustavien suunnitelmien mukaan perustukset rakennetaan uusiksi, vaihdamme uuden kankaan sekä vaihdetaan valaistus uudeksi. Lisäksi olemme miettineet aitauksen rakentamista kuplan ympärille, mutta tähän vaikuttaa myös rakennuslupaprosessi Kirkkonummen kunnan kanssa.

Tulevaisuudessa Kirkkonummen Urheilukentät Oy:lla on mahdollisuus laajentaa toimintaansa esimerkiksi muihin kenttiin tai halleihin. Perustetun yhtiön ensisijainen tavoite on parantaa, hallinnoida ja ylläpitää kirkkonummelaisten futareitten olosuhteita. 

– Kirkkonummen Urheilukentät Oy