Miesten Kolmonen. 10.10. HerTo 0 – 2 FC Kirkkonummi

Edustus päätti kautensa tyylikkäästi 0-2-vierasvoitolla Myllypurossa HerToa vastaan. Ensimmäinen maali syntyi HerTon puolustuksen suotuisalla avustuksella ja FCK:n toisesta vastasi Topias Tikkanen. Ottelu ei noussut pääavalmentaja Jarno Kärkkäisen sanoin klassikoksi, mutta kauden päättäminen voittoon lämmitti. Voitto tarkoittaa, että FCK sijoittuu debyyttikaudellaan hienosti Kolmosen eteläisen lohkon neljänneksi. Se on 18 joukkueen tasaisessa sarjassa kunnioitettava saavutus.

FCK lähti otteluun hyvin erilaisella kokoonpanolla verrattuna moneen kauden aikaisempaan peliin. Erityisesti nuoret ja Edustuksen peleissä hieman vähemmälle peliajalla jääneet pelaajat olivat tänään isommassa roolissa. Hyökkääjät Bajram Xhafa ja Konsta Ryynänen eivät olleet ollenkaan kokoonpanossa.

Vastustaja HerTo jalkautti kentälle yhden eteläisen lohkon kokeneimmista joukkueista. Lähtöasetelma oli, että FCK:n nuoret pelaajat liikuttivat palloa ja HerTon miehet kamppailivat mukana. Syöttötyöskentely ei kuitenkaan tänään ollut parhaalla mahdollisella tasolla. Ensimmäisen puoliajan aikana myös napakka myötätuuli hankaloitti pallon liikuttelua.

FCK siirtyi johtoon eriskummallisella tavalla. HerTon puolustajan alaspäin syöttö maalivahdille vajaasta 40 metristä karkasi liian korkeaksi ja upposi suoraan omaan maaliin. FCK hallitsi ensimmäistä puoliaikaa niukasti, joten johtoa voitiin pitää ansaittuna.

Toisella puoliajalla HerTolla oli etsikkoaikansa. Molemmat joukkueet olivat kuitenkin ujoja säästellessään laukauksia tänään. Hieman ennen täyttä aikaa kentälle vaihdosta tullut Topias Tikkanen vapautti lopulta pelin. Tikkanen laukoi pallon upeasti maaliin erinomaisen hyökkäyksen päätteeksi.

 

Voitto tarkoittaa, että FCK saavutti tällä kaudella 34 pistettä 17 ottelusta. Maaliero on 37-23. Kokonaisuudessaan Edustus voitti 11 kertaa, pelasi kerran tasan ja hävisi viisi kamppailua. Kymmenestä viimeisestä ottelusta se voitti jopa kahdeksan, mikä kertoo siitä, että joukkue löysi tasapainon ja kipusi lopussa sarjassa pykäliä ylöspäin.

Edustuksen kotiottelut varsinkin ovat olleet todellisia menestyksiä tällä kaudella. Jokaisessa Kirkkonummen urheilupuiston keskusnurmella pelatussa ottelussa oli paikan päällä yleisöä yli 200 silmäparia. Tämä on lohkon yksi parhaista, ellei jopa paras yleisökeskiarvo (vaatii selvittämistä). Tunnelma kotiotteluissa on ollut yhteisöllinen ja on ollut upeaa nähdä, miten nuoret, vanhat, seurassa pelaavat ja vapaaehtoistyöntekijät ovat tulleet yhteen Kirkkonummella. 

Tästä on erittäin hyvä päästä ansaitulle lomalle ja jatkaa kohti kautta 2021. FC Kirkkonummi kiittää!

Kaikki kauden 2020 tulokset ja otteluraportit ovat luettavissa täällä: Otteluraportit