FC Kirkkonummi osallistui tänä vuonna Helsinki Cupiin 26 joukkueella. Koronakevään takia useiden junioreiden ottelut ovat jääneet valitettavan vähälle, minkä takia Hesacupin merkitys pelikalenterissa oli poikkeuksellisen suuri.

Turnaukseen mahtui vilpitöntä pelaamisen iloa, kilpailua ja yhdessä tekemisen meininkiä. Useille viiden päivän rutistus on henkisesti ja fyysisesti raskas. Ennen kaikkea turnausjalkapallo kuitenkin osoitti taas, miksi se on niin otollinen paikka kokemusten luomiselle.

Kirkkonummelaisia menestystarinoita todistettiin niin poikien kuin tyttöjen sarjoissa.

Tyttöjoukkueita oli turnauksessa mukana ennätysmäärä – 200

FC Kirkkonummi osallistui viiden joukkueen voimin tyttöjen sarjoihin. Kilpasarjaan osallistuivat T11 (2009) sekä T12 (2008) ikäluokista yksi joukkue. Yleissarjassa T13 (2007) joukkue ylsi loistavasti hopealle ja loppuottelu näytettiin suorana C More -kanavalla. Harrastesarjoihin osallistuivat niin ikään joukkueet T11 ja T12 ikäluokista.

T11 (2009) sekä T12 (2008) ikäluokkien Black-peliryhmät voittivat molemmat omat sarjansa. Mestaruuskuvissa pokaalin kanssa juhlinnat osoittavat, miten hyvältä voitto maistuu. Onnittelut!

 

10-vuotiaat pojat uurastivat pronssille

Poikien kilpasarjassa 10-vuotiaat tekivät uroteon yltämällä välieriin asti ja voittamalla näin pronssia erittäin kilpailullisessa ikäluokassa. Yhteensä yli 100 joukkuetta kamppaili 10-vuotiaiden poikien sarjassa himoitusta Helsinki Cupin voitosta.

Joukkueen valmentaja, ikäkausivastaava Mikko Viitsalo kertoo viiden päivän rutistuksesta, jossa pojat venyivät usein ulkona mukavuusalueeltaan hienoon saavutukseen. Sarjakauden aikana noin viiden joukkueen miniliigoja pelaava ryhmä oli valmistautunut turnaukseen hyvin.

”Tiedostin, että kaikki miniliigoissa pelaavat joukkueet ovat todella hyviä ja oletin, että ne samaiset joukkueet tulevat olemaan Hesacupissa pitkällä. Tätä kautta tiesin, että meillä on mahdollisuus menestyä, jos suoriudumme hyvällä tasolla. Toki Hesacupissa tarvitsee aina myös vähän tuuria kaavioiden kanssa, että esimerkiksi HJK akatemia tai KäPa United eivät tulleet vastaan heti jatko-otteluissa. Välieräpaikka vaati hyvää suoriutumista, mutta ei ollut mikään suurikaan yllätys. Meillä on hyvä ryhmä!”

Alkulohkon otteluissa FCK kohtasi muun muassa EPS akatemian ja Kasiysi REDin.

”Yksi mainittava peli oli viimeinen lohko-ottelumme Kasiysi REDiä vastaan, mikä oli tosi mielenkiintoinen. Ilma oli hieno, mutta sitten kova ukkonen iski yllättäen päälle, mikä keskeytti koko pelin. Se oli sekä pelaajille että aikuisille aikamoinen kokemus. Juoksimme autoillemme ja olimme siellä 20 minuuttia. Sen jälkeen ottelu pelattiin loppuun ja jatkoimme viimeiset 12 minuuttia. Varmasti kaikki pelaajatkin muistavat sen lopun elämänsä. Se oli jännä hetki!”

Lohkovaiheen jälkeen FCK kaatoi GriFKin ja HJK:n ryhmät ja eteni puolivälieriin HJK sinistä vastaan.

”Mieleenpainuva ottelu päättyi 2-2, ja voitimme sen lopulta rankkareilla. Siinä oli tosi upeaa Hesacup-tunnelmaa! Ihmisiä oli paljon katsomassa ja oli mahtavaa voittaa se rankkareilla.”

Lopulta 10-vuotiaat pojat kohtasivat kivikovan KäPa Unitedin välierissä. KäPa oli parempi 4-1-lukemin ja eteni siten finaaliin, missä se hävisi turnausvoittaja HJK:lle. Kirkkonummen pojat voivat kuitenkin olla ylpeitä pronssimitaleista, jotka jaettiin myös toisessa välierässä hävinneelle Hongalle. FCK on kovassa seurassa pääkaupunkiseudun jättien kanssa.

Taitava, urheilullinen ja hullusti tsemppaava ryhmä

Viitsalo kuvailee poikkeusolojen jälkeen pelattua Hesacupia yhtä hyvätunnelmaisena kuin aina. Ulkomaalaisseurojen poissa ollessa turnauksesta muodostui ”Pääkaupunkiseudun Hesacup”. Koronaviruksen takia joukkueet eivät olleet pelanneet paljon, mikä teki Viitsalon mukaan turnauksesta entistä tärkeämmän. Tasoltaan ainakin 2010-syntyneiden turnaus oli siis erittäin laadukas.

Joukkuetta kuvaillessaan valmentaja korostaa erityisesti poikien asennetta.

”Joukkueemme on motorisesti taitava ryhmä. Eli meillä on urheilullisia poikia. Meillä on nopeita jalkoja ja pallonkäsittelytaidot ovat hyvällä tasolla. Lisäksi joukkueesta on sanottava, että se on todella yritteliäs. Silloin kun pelataan tuloksesta, niin pojat pystyvät venymään. Eikä joukkuetta hirveästi kylmännyt jatkopeleissä.

Yksi erityinen seikka oli, että ensimmäisen päivän jälkeen meillä oli vain yksi vaihtopelaaja. Yksi pelaajistamme sairastui turnauksen alussa, joten pelasimme sen jälkeen vain yhdellä vaihtopelaajalla, mikä vielä korostaa poikien tsemppaamista. Pitkä viiden päivän turnaus, ja kaikille tuli tosi isot minuutit. Joukkue laittoi itseään likoon ja joutui olemaan epämukavuusalueella, mutta hirveällä tsempillä pärjäsimme.”

Kuten aina menestyvän joukkueen takana on valtava määrä töitä ja sitoutumista pelaajilta sekä taustajoukoilta.

”Valmennukselta kiitokset vanhemmille, jotka ovat tosi hyvin sitoutuneet toimintaan. Ikäluokassamme on todella hyvät treeniprosentit, mikä mahdollistaa fiksun harjoittelun ja auttaa pelaajia tulemaan paremmiksi futaajiksi.

Haluan kiittää joukkueenjohtoa, joka auttaa valmennustamme mielettömän paljon. Erityiskiitokset vielä Martti Iivoselle ja Mikko Puhakalle, jotka ovat auttaneet meitä taitoharjoittelussa ja lasten motoristen taitojen kehittämisessä.

Kiitos myös kaikille FC Kirkkonummen muille jäsenille, jotka olivat kannustamassa meitä Hesacupissa upeaan suoritukseen.”