FC Kirkkonummen uutena fysiikkavalmentajana aloittaa puolipäiväisenä Joonas Kukkonen. Joonas valmistuu talvella fysioterapeutiksi ja hän on tehnyt aikaisemmin muun muassa seuran B-junioreille töitä fysiikkavalmentajana. Joonas aloittaa virallisesti pestissään 1.11.2020.

Kukkonen omaa vankan voimistelutaustan ja hän on kaksinkertainen renkaiden Suomen mestari vuosilta 2018 ja 2019. Hän tuntee siis fysiikkaharjoittelun nyanssit varsin hyvin myös oman ammattimaisen harjoittelunsa kautta.

Kausi 2020 on juuri päättynyt FC Kirkkonummen joukkueiden osalta ja uusi kausi starttaa 1. päivä marraskuuta. Jalkapallon fysiikkaharjoittelu on monipuolista ja sarjakausi määrittää usein fysiikkaharjoitusten sisällön ja kuormituksen. Off-season kauden aikana pyritään lähinnä keskittymään fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen tulevaa pelikautta varten.

Kukkonen tulee valmentamaan FC Kirkkonummessa hyvin eri ikäisiä pelaajia.

– Lasten ja nuorten välisessä fysiikkaharjoittelussa tulee huomioida erityisesti ikävaiheittaiset herkkyyskaudet fyysisten ominaisuuksien sekä suorituskyvyn kehittämiseksi, hän sanoo.

Fysiikkavalmentamiseen panostaminen tuo lisäresursseja FCK:n ikäluokkien ja joukkueiden harjoittelun monipuolistamiseen. Se on tärkeä osa kaikkien pelaajien kehittymistä jalkapalloilijoina iästä riippumatta. Nuorten harjoittelun keskiössä Joonas näkee erityisesti yhden asian.

– Nuorten fysiikkavalmentamisen tärkeimpänä ominaisuutena pidän kehonhallintaa. Tukeva pohja luo näin myös turvallisen alustan, muiden fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen.

FC Kirkkonummi toivottaa Joonaksen tervetulleeksi entistä isompaan rooliin seurassa kaudelle 2021. Aikaisemmin tiedotimme Joonas Salmimäen kiinnittämisestä seuran maalivahtivalmentajaksi. Lue uutinen tästä.