Miesten Kolmonen 3.10. FC Kirkkonummi 2 – 1 EsPa

Tätä parempaa tapaa päättää kautta Kirkkonummella ei ole. Edustus kukisti Etelä-Espoon Pallon jännitysnäytelmän päätteeksi 2-1 ennätysyleisön edessä Kirkkonummen keskusnurmella. 295 katsojaa kauden viimeisessä ottelussa on herkistyttävän upea osoitus jalkapallokulttuurista Kirkkonummella. FC Kirkkonummi kiittää kaikkia pelaajia, taustoja, vapaaehtoistyöntekijöitä ja tietenkin yleisöä. Kiitos!

Itse pelissä EsPa oli ensimmäisen jakson aikana parempi. Espoolaiset prässäsivät ärhäkästi ja tuottivat ongelmia FCK:n pelinrakentelulle. Ensimmäisen puoliajan paras paikka siunaantui maalipyssy Bajram Xhafalle, joka pääsi jakson lopussa yksinläpi, mutta espoolaisten maalivahti torjui Baikin vedon ja sen jälkeisen jatkotilanteen.

Toisen puoliajan alussa FCK sai elintärkeän avausmaalin, joka vapautti peliä. Oivaan syysvireeseen päässyt hyökkääjä Konsta Ryynänen puski Pinkit Pantterit johtoon aivan EsPan maalin edestä. Henkisesti maali vaikutti tuovan tärkeän buustin koko joukkueen pelaamiseen. EsPan Markus Appelqvist kuitenkin tasoitti pian pelin 1-1 upealla vapaapotkulla. Erinomaisesti pelaanneella maalivahti Gazmend Dibranilla ei ollut mahdollisuuksia torjuntaan.

Ottelun ratkaisija oli tuttu mies: Bajram Xhafa. Vasemmalta laidalta tulleen hyökkäyksen päätteeksi Baikki pamautti tavaramerkillään, vahvalla oikean jalan laukauksella pallon yläkulmaan.

Kotijoukkue oli toisella jaksolla parempi ja paikkoja lisämaaleihinkin oli, mutta puolittaisten läpiajojen viimeistely-yritykset jäivät kehnoiksi. Kuuluttajakopissa tuttu ääni Paavo Ritala kommentoi, että lopulta nitroja ei tarvittu viimeisten minuuttien aikana hermojen hillitsemiseen. Sen verran hyvin peli oli FCK:n kontrollissa. Lopputulos: 2-1.

– Onhan se huikeeta, että lokakuussa viileässä ja kovatuulisessa ottelussa on paikan päällä niin paljon ihmisiä. Toisaalta tänään oli myös hieno auringonpaiste. Tietoisuus ja jalkapallokulttuuri elää hyvin Kirkkonummella, kommentoi Ritala suoraan kuulutuskopista.

– Kuuluttajakopissakin on ihan eri fiilis työskennellä, kun niin paljon yleisöä on paikalla. Jengi elää hyvin yleisössä mukana ja on hieno nähdä paljon seuran omia junnuja katsomossa.

– Ensimmäistä kertaa tällä kaudella, jouduimme hakemaan fanimyyntiin lisää tuotteita puoliajalla, kun pipot myytiin loppuun. Se kertoo hyvin päivästä, Ritala kertoo.

2-1-voitto nostaa FCK:n sarjassa neljänneksi tasapisteissä SexyPöxyjen takana. Kolmosen eteläisen lohkon viimeinen ottelu pelataan ensi lauantaina 10.10. kun FCK matkustaa HerTon vieraaksi. FCK:lla on mahdollisuus nousta sarjassa vielä kolmanneksi, jos SexyPöxyt menettää viimeisessä ottelussaan pisteitä.