Arvoisa FC Kirkkonummen jäsen,

On tullut aika taas päivittää teille seuran tilannetta, kun Valtioneuvoston ja Palloliiton ohjeistukset koskien koronavirusepidemian rajoituksia ovat tulleet julki alkuviikosta. Ensinnäkin etä- ja omatoimitreenit ovat pyörineet mallikkaasti pääsääntöisesti kaikilla seuramme joukkueilla. Toki on ollut havaittavissa, että osaa omatoimitreenit ovat motivoineet ja ollaan opittu uusia juttuja, kun taas kaikkia tämä jakso ei ole innostanut niin paljoa. Tottahan se on, että jalkapallo on joukkuelaji ja sosiaalinen puoli on äärimmäisen iso tekijä tässä harrastuksessa. Sosiaalista kanssakäymistä on ollut käytännössä mahdoton korvata tiukkojen rajoitusten takia, mutta nyt on havaittavissa valoa tunnelin päässä. Kohta me toivottavasti päästään pelaamaan kentälle yhdessä!

Seuran hallitus on seurannut Valtioneuvoston ja Palloliiton linjauksia isoissa ratkaisuissa kuluneen kevään aikana. Tärkein juttu on ollut taata jäsenistömme terveys ja turvallisuus. Toivottavasti tämä on välittynyt teille seurassa tehdyissä ratkaisuissa.

Palloliitto julkaisi eilen tiistaina 5.5.2020 klo 16.30 päivitetyn ohjeistuksen pienryhmäharjoitteluun verkkosivuilla (linkki juttuun tekstin lopussa). Ohjeistukset jättivät muutamia kysymyksiä auki, ja näihin odotamme vielä tarkennuksia. 

Seuran hallitus kokoontui eilen ylimääräiseen etäkokoukseen, jossa käsiteltiin mm. toiminnan uudelleen käynnistämistä. Hallitus päätti, että seuran yksilö- ja omatoimitreenit jatkuvat kaikilla aikaisempaan tapaan ainakin keskiviikkoon 13.5. asti. Lisäksi hallitus linjasi, että 5v5 joukkueet jatkavat omatoimitreenejä toukokuun loppuun asti ja suosittelee tätä myös muille seuran joukkueille.

Seura mahdollistaa kuitenkin pienryhmäharjoittelun torstaista 14.5.2020 alkaen 8v8 ja 11v11 joukkueille tietyin ehdoin. Joukkueen tulee tehdä tarkka suunnitelma pienryhmäharjoittelustaan, joka tulee esittää seuran toiminnanjohtajalle Sami Rukkilalle. Sami kontaktoi joukkueet ja määrittelee tarkasti, mitkä asiat suunnitelmassa tulee ottaa huomioon, että lupa pienryhmäharjoitteluun annetaan. Jos lupa myönnetään, tulee joukkueen noudattaa tarkasti Palloliiton ohjeita koskien pienryhmäharjoittelua. Voit lukea ohjeet alla olevasta linkistä tai TÄSTÄ. Seura ei velvoita ketään pelaajaa osallistumaan pienryhmäharjoitteluun, vaan se on täysin vapaaehtoista.

Seuraamme tarkasti Valtioneuvoston ja Palloliiton tarkennuksia / muokkauksia koskien tiettyjä rajoituksia sekä linjauksia. Olemme valmiita tekemään seurana nopeita muutoksia tilanteen niin vaatiessa. Tärkein juttu kuitenkin edelleen, että voikaa hyvin ja huolehtikaa toistanne. Tällä hetkellä mennään kovaa vauhtia kohti kesää, muistakaa nauttia ulkoilmasta ja liikunnasta futista unohtamatta. Pelit jatkuu toivottavasti kohta ja sitten mennään lujaa!   

Linkki Palloliiton päivitettyyn ohjeistukseen: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/palloliiton-paivitetyt-ohjeistukset-pienryhmaharjoitteluun