KUUKAUDEN VAPAAEHTOINEN – Marjo Rolig

KUUKAUDEN VAPAAEHTOINEN – Marjo Rolig

 

Vuoden 2023 ensimmäisenä Kuukauden vapaaehtoisena palkittiin Marjo Rolig!

Onnea Marjo!

  • Mistä tulet Kirkkonummelle ja kuinka olet päätynyt mukaan FC Kirkkonummen toimintaan?

Olen kotoisin Jyväskylästä ja tullut pääkaupunkiseudulle mielenkiintoisten työmahdollisuuksien vuoksi. Asuimme mieheni kanssa ensin Helsingissä, mutta aloimme kaivata lisää tilaa ja luontoa ympärillemme perheen perustamisen tullessa ajankohtaiseksi. Ihastuimme Kirkkonummen luonnonläheisyyteen sekä sopivaan etäisyyteen pääkaupungista.

Perheemme kasvoi lopulta kolmella pojalla ja FC Kirkkonummen toimintaan olenkin päätynyt mukaan lasteni kautta. Esikoisemme joukkueessa olen ollut jo useamman vuoden mukana sponssitiimissä sekä pelireissuilla huoltajana ja päässyt sitä kautta kurkistamaan P2010-joukkueen toimintaan. Kun minua kysyttiin joukkueenjohtajaksi kuopuksemme silloin perustettavaan P2016-joukkueeseen ja käynnistämään joukkueen toimintaa, koin sen luontevaksi siirtymäksi ja kiinnostavaksi haasteeksi. Olen toiminut P2016-joukkueessa joukkueenjohtajana sen toiminnan alusta saakka. 

  • Onko sinulla aikaisempaa jalkapallotaustaa?
Olen harrastanut monipuolisesti liikuntaa läpi elämäni ja se on edelleen tärkeä osa arkeani, mutta jalkapalloa tai muita pallolajeja en ole itse harrastanut. Olen sen sijaan äärimmäisen innokas (ja välillä myös aikamoisen äänekäs) penkkiurheilija ja nautin aidosti seurata jalkapalloa katsomon puolelta. Olen mahdollisuuksien mukaan katsomassa poikieni pelejä, joita riittääkin lähes joka viikolle, mutta sen lisäksi seuraan kovin mielelläni erityisesti jalkapallon arvokisoja. 
  • Kerro sykähdyttävin tai mieleenpainuvin muistosi kentältä tai sen laidalta:

Tähän on tosi vaikea vastata, sillä muistoja on todella paljon!

Yksi sykähdyttävä muisto liittyy ehdottomasti Huuhkajien pääsyyn EM-kisoihin, jota seurasimme koko perheen voimin kotikatsomossa ilakoiden.

Tosi mieleenpainuvaa oli myös olla esikoisemme joukkueen mukana viime kesänä Ahvenanmaalla Aland Cupissa, jossa sekä 2010-syntyneiden tyttöjen että poikien joukkueet sijoittuivat upeasti mitaleille! Tottakai omien lasten onnistumiset tuntuvat aina erityisen mukavilta, mutta käsi sydämellä voin todeta iloitsevani aidosti ihan jokaisen pelaajan pienistä ja suurista onnistumisista kentällä. On ihan mahtava päästä seuraamaan aitiopaikalta pelaajien kehittymistä ja aitoa riemua niin harjoituksissa kuin pelitapahtumissakin.

Voin kertoa, että eskari-ikäisetkin osaavat todella ottaa yleisönsä 🙂 Koen myös todella palkitsevaksi voidessani omalta osaltani tukea pelaajien kehitystä ja turvallista lajin harrastamista liittyi se sitten joukkueenjohdollisiin tehtäviin, jännittävässä tilanteessa tsemppaamiseen, loukkaantumisen yhteydessä lohduttamiseen, onnistumisesta iloitsemiseen tai johonkin muuhun tehtävään pelaajapolun eri vaiheissa.

  • Mitä harrastat/teet vapaa-aikanasi/ rentoutuaksesi?
Arki työn ja kolmen jalkapalloa harrastavan lapsen kanssa on aika kiireistä, joten rentoutuminen on kovin tärkeää, vaikkakaan ei itsestäänselvää. Liikunta on minulle luonteva tapa pitää paitsi huolta omasta fyysisestä ja psyykkisestä terveydestä, myös keino saada järjestettyä omaa aikaa itselle sekä tavata ystäviä.
Nautin aika kovasykkeisestä ja intensiivisestä treenistä, mutta sen vastapainona myös jooga- ja pilatespohjainen harjoittelu on lähellä sydäntäni ja tukee palautumistani. Liikunnan ohella yhdessäolo perheen ja ystävien kanssa on minulle tärkeää, niin tällä kotona Kirkkonummella kuin mökillämme Päijät-Hämeessä.
  • Miksi suosittelet muitakin vanhempia liittymään FCK:n vapaaehtoisten jengiin?

Vapaaehtoisena toimiminen on tuonut omaan arkeeni valtavasti mukavia kohtaamisia ja uusia ystäviä ja onkin itselleni yksi tärkeä syy olla toiminnassa mukana. Omalla, pienelläkin panoksella pääsee vaikuttamaan joukkueen toimintaan ja samalla mahdollistamaan monella tavalla tärkeän harrastuksen eri ikäisille pelaajille.

Koen, että meillä on tosi mukava yhteishenki koko seurassa ja se on ihan jokaisen vapaaehtoisen ansiota! Täällä on lupa kysyä ja apua on aina saatavilla oli asia mikä tahansa. On tärkeää, että jokainen voi tehdä vapaaehtoistyötä omia vahvuuksia ja persoonaa hyödyntäen, mikä tarjoaa varmasti meille kaikille kovin tärkeää vastapainoa omalle muulle arjelle. 

Kuukauden vapaaehtoinen palkitaan yhteistyössä K-Citymarket Kirkkonummi kanssa 50€ K-lahjakortilla ja seuran tunnustuspalkinnolla.

|2023-02-28T11:34:16+02:00maanantai, 27 helmikuun, 2023|Yleinen|0 Kommenttia

Tietoa kirjoittajasta:

Go to Top