Oletko joskus miettinyt millaisia henkilöitä FC Kirkkonummen toiminnan takana oikein on? No nyt siitä otetaan selvää!

1) Kuka olet ja mitä teet FCK:ssa?
– Olen Sami Rukkila, 30, ja toimin seuran toiminnanjohtajana. Vastuualueina seurahallinnon operatiivisen toiminnan kokonaisvastuu, talous ja
esihenkilönä toimiminen palkatulle valmennushenkilöstölle.

2) Millainen on koulutustaustasi?
– Liikunnanohjaaja (AMK) ja tällä hetkellä opiskelen töiden ohella Liikuntajohtamista (YAMK) Haaga-Helian Ammattikorkeakoulussa Vierumäellä. UEFA B -lisenssi voimassa.

3) Miten olet päätynyt töihin jalkapalloseuraan?
– Pitkä tarina, mutta 14-vuotiaana mukaan valmentajaksi ja pelinohjaajaksi. Siitä nopeasti 17-vuotiaana seuran hallitukseen mukaan ja koulujen myötä harrastuksesta tuli ammatti Ylöjärvellä vuonna 2016 junioripäällikkönä.

4) Mitkä ovat vahvuutesi seuratyössä/valmennuksessa?
– Ehdottomasti kokonaisvaltainen osaaminen urheiluseuratoiminnasta ja erityisesti jalkapallosta. Näkemystä löytyy pelaajana, valmentajana, toimihenkilönä, hallituksen jäsenenä ja palkattuna työntekijänä, joista koen olevan todella paljon hyötyä työssäni.

5) Oletko itse pelannut jalkapalloa; missä joukkueessa ja millä
paikalla?
– Kasvattajaseura Keuruun Pallossa pelasin aikoinaan B-junnuihin asti puolustajana, jonka jälkeen jääkiekko vei voiton lajien välillä.

6) Kuka on/oli mielestäsi maailman paras jalkapalloilija?
– Lionel Messi.

7) Jos saisit muuttaa jotain jalkapallossa, mitä se olisi?
– Helpommin sanottu kuin tehty, mutta valtion ja kaupunkien pitäisi tukea taloudellisesti urheiluseuroja merkittävästi enemmän kuin nykyään. Harrastuskustannukset nousevat koko ajan ja pääasiassa nykyinen rahoitus tulee vanhempien kukkarosta. Tähän tulisi saada muutos!

8) Miten huolehdit omasta hyvinvoinnistasi?
– Tykkään vapaa-ajalla ulkoilla, käydä kuntosalilla ja välillä höntsätä pallolajien perässä. Lisäksi paljon tulee seurattua jalkapalloa telkkarista.