Oletko joskus miettinyt millaisia henkilöitä FC Kirkkonummen toiminnan takana oikein on? No nyt siitä otetaan selvää!

1) Kuka olet ja mitä teet FCK:ssa?
– Olen Mari Saarikivi, neljän nuoren äiti, asunut Kirkkonummella kesästä 1996. Toimin toista kautta FC Kirkkonummen puheenjohtajana. Lisäksi hääräilen miesten edustuksen ja kakkosjoukkueen taustalla.

2) Millainen on koulutustaustasi?
– Olen kasvatustieteiden maisteri ja työskentelen luokanopettajana Gesterbyn koululla.

3) Miten olet päätynyt töihin jalkapalloseuraan?
– Jo ihan pienestä tytöstä lähtien kävin katsomassa aktiivisesti isän tai isosiskon kanssa Joutsenon Kullervon (Kultsu FC) futismatseja. Mieheni Juhan jalkapalloharrastuksen kautta opin, että perheen kalenteriin merkitään ensin työt ja jalkapallo, ja sitten vasta kaikki muu. Vapaaehtoistyöhön lähdin lasten harrastamisen kautta. Vanhimmat lapsemme aloittivat jalkapallon ACK:ssa ja KyIFissä v. 2005. Lupauduin rahastonhoitajaksi, kun KyIF 00-poikien joukkue perustettiin alkuvuonna 2006. Rahurina toimin myöhemmin myös 04- ja 05-joukkueiden aloittaessa toimintaansa. Tästä jatkoin joukkueenjohtajaksi 00-01 -joukkueeseen, vähitellen jalkapallojaoston johtoryhmään ja uutta seuraa perustamaan. Olen toiminut FC Kirkkonummen hallituksessa alusta alkaen.

4) Mitkä ovat vahvuutesi seuratyössä?
– Olen rohkea, aktiivinen ja haluan oppia uutta. Olen valmis tarttumaan toimeen ja käärimään hihat, että asiat saadaan rullaamaan. Mielestäni joukkoja tulisi johtaa edestä käsin, ei paperipinojen takaa.

5) Oletko itse pelannut jalkapalloa; missä joukkueessa ja millä paikalla?
– Alkujaan ja oikeasti olen pesäpalloilija… Koskaan ei ole liian myöhäistä kokeilla futista: aloitin jalkapallon pelaamisen 45-vuotiaana ja ensimmäiset ikiomat nappikset hankin viime syksynä. Joukkueeni on FC Kirkkonummi Ladies West ja mieluisin pelipaikka nouseva laitapakki.

6) Kuka on mielestäsi kautta aikojen paras suomalainen jalkapalloilija ja miksi?
– Lukas Hradecký. Meidän perheessämme on niin monta veskaria, että maalivahteja on tullut aina seurattua erityisen tarkasti.

7) Jos saisit muuttaa jotain jalkapallossa, mitä se olisi?
– Seuratyöhön toivoisin lisää vanhan ajan talkoohenkeä. Meitä kirkkonummelaisia futareita ja pelaajien taustoja on niin paljon, että yhdessä saamme aikaan vaikka mitä. Jokaisen panos, pienikin, on valtavan tärkeä tässä suuressa kokonaisuudessa.

8) Miten huolehdit omasta hyvinvoinnistasi?
– Harrastan paljon hyötyliikuntaa, luen, teen käsitöitä, rapsuttelen puutarhassa ja soitan steel pannuja Steely Snouts -bändissä.