Me FC Kirkkonummi järjestämme vuosittain yhteistyössä Palloliiton alueellisten valmennuskouluttajien kanssa valmennuskursseja, jotka mahdollistavat valmentajillemme mahdollisuuden liikkua eteenpäin valmentajapolulla.

Tavoitteemme on saada innostuneita valmentajia mukaan toimintaan ja tarjota seuran puolesta tukea valmentajana kehittymiseen. Näin saamme päivittäiseen arjen harjoitteluun jatkuvaa ajankohtaista tietotaitoa tukemaan pelaajiemme kehittymistä. Valmentajien kouluttaminen on vahvasti seuramme tekemisessä keskiössä.

Tällä hetkellä valmennuskoulutuksia koordinoi Nuorisopäällikkö Kalle Niemi yhteistyössä Hongan valmennuskouluttaja Kari Laukkasen kanssa. Käytännössä tämä on toteutettu siten, että Futisvalmentajan Starttikoulutus ja Ikävaihekoulutus suoritetaan lähijaksoina Hongan tiloissa, jonka jälkeen Kalle Niemi käy valmentajan kanssa näyttötyöt Kirkkonummella läpi omilla kentillämme. Sen jälkeen Niemi raportoi ne eteenpäin Palloliitolle. Valmentajien mentorointi jatkuu arjessa Valmennuspäällikkö Tatu Nevalan ja Nuorisopäällikkö Kalle Niemen toimesta päivittäin.

Vuonna 2022 valmennuskoulutuksista saimme 41 Starttikurssin käynyttä, 7 Ikävaihekoulutettua, 4 Uefa-C koulutettua! Näillä luvuilla olimme alueemme kärkiseura kouluttamisessa.

Vuonna 2023 olemme jo saaneetkin 6 uutta valmentajaa Starttikurssille ja 7 valmentajaa läpi Ikävaihekoulutuksesta! Myöskin uusia Uefa B – valmennuskoulutettuja valmistuu vielä tämän vuoden aikana!

Nuorisopäällikkömme Niemi kertoo:

”Olemme havainneet Palloliiton koulutuspolun tukevan erinomaistesti valmentajiemme kehittymistä. Tämän takia suosittelen vahvasti valmentajillemme Palloliiton kursseja, jotta saa käsitteet kuntoon ja ajankohtaista tietoa jalkapallopelin kehittymisestä.”

Miten innokkaiden valmentajien kannattaa edetä, kun kouluttautuminen kiinnostaa?

”Ensimmäinen askel on kertoa halukkuudestaan. Mielellään aina ikäluokan vastuuvalmentajalle. Tämän jälkeen Vastuuvalmentaja osaa ohjata ottamaan yhteyttä minuun ja tarkastamme yhdessä, mikä on seuraava sopiva kurssitaso, johon kannattaa pyrkiä. Valmennuspäällikkö Tatun ja minun on tärkeä saada tietoomme halukkaiden valmentajien tahtotila. Vaikka päivittäin pyörimme kentällä ja autamme valmentajia kehittämään osaamistaan omassa ympäristössä, on hyvä myös ajoittain saada valmentajille se dokumentoitu pätevyys.”

Ja loppuun Niemi jatkaa:

”Olen ylpeä valmennushenkilöidemme innokkuudesta ja yhteisöllisyydestä sekä siitä, kuinka omatoimisesti meillä Kirkkonummella hakeudutaan päivittämään omaa osaamista. Kentällä on myös hienoa huomata, kuinka seuran työntekijöiden vinkit arkeen otetaan positiivisesti vastaan ja koetaan arvokkaiksi.”

 

Alla vielä kuva Palloliiton suunnittelemasta valmennuspolusta: