Tiedote FC Kirkkonummi ry:n pelaajille ja perheille koronavirukseen liittyen 2.3.2020

Kiinassa käynnistyi alkuvuonna uuden koronaviruksen aiheuttama tartuntatautiepidemia (COVID-19). Koronavirus tarttuu ihmisestä toiseen lähinnä pisaratartuntana lähikontaktissa. Aika altistumisesta ensioireiden alkuun on arvion mukaan keskimäärin viisi päivää.

Suomessa on todettu tähän mennessä yhteensä kuusi koronavirustartuntaa. Koska leviämisen tehokkuutta tai tartuttavuusaikaa ei vielä tunneta tarkasti, FC Kirkkonummi ohjeistaa joukkueitaan seuraavasti:

* Joukkueet lopettavat toistaiseksi kättely-tervehdykset kokonaan.

* Jokainen pelaaja käyttää omaa juomapulloaan, yhteisiä pulloja ei tule käyttää.

* Peli- ja harjoitustapahtumissa pestään kädet mahdollisuuksien mukaan ennen harjoitusta sekä harjoituksen jälkeen. Kädet pestään aina saippualla ja lämpimällä vedellä.

* Jokaisen tuntiessa itsensä tai lapsensa/nuorensa sairaaksi tulee jäädä pois joukkueen toiminnasta siihen saakka, että on parantunut.

* Mikäli joukkueella on suunnitteilla turnausmatka ulkomaille – tulee noudattaa THL:n ohjeistusta matkustamisesta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/ohjeita-epidemia-alueella-matkustaville-koronavirus-covid-19

* Mikäli joukkueen pelaajalla tai toimihenkilöllä todetaan koronavirustartunta- tai epäily, tulee asiasta olla heti yhteydessä seuran toiminnanjohtajaan.

Lisätietoa koronaviruksesta
https://thl.fi/fi/-/koronavirustilanne-on-muuttunut-thl-on-paivittanyt-ohjeet-?redirect=%2Ffi%2Fweb%2Finfektiotaudit-ja-rokotukset%2Fajankohtaista%2Fajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19